БЕБАМА РОЂЕНИМ НА ДАН ГРАДА 200.000 ДИНАРА

БЕБАМА РОЂЕНИМ НА ДАН ГРАДА 200.000 ДИНАРА

Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, поводом обележавања 1. фебруара, Дана града, посетила је данас Клинику за гинекологију и акушерство и са директорком Клиничког центра Војводине проф. др Едит Стокић, те управником Клинике за гинекологију и акушерство доц. др Ђорђем Илићем честитала новорођеним бебама и њиховим породицама Дан града.

– Не постоји лепше место од породилишта за почетак обележавања Дана града. Од јутрос до сада рођено је седам беба, а прва је девојчица Лариса и упућујем најсрдачније и најискреније честитке свим мајкама које се данас породе – истакла је приликом посете председница Скупштине града MSc Јелена Маринковић Радомировић, оцењујући да су вести о новорођеним бебама из породилишта од највеће вредности за Нови Сад.

Она је додала да је наш град заједница која препознаје и схвата значај породице, родитеља и деце и да се „трудимо да Нови Сад буде радо бирано место за живот“.

– Наш град се труди да олакша улогу родитељима, а доказ за то су бесплатни уџбеници за ђаке прваке, бесплатан боравак деце у државним вртићима, субвенције за боравак деце у приватним вртићима, додела Видовданске награду за успешне ученике, а оно што је такође обезбеђено за Дан града јесте подршка у износу од 200.000 динара свим новосадским мајкама које се данас породе – подсетила је MSc Маринковић Радомировић.

Честитајући Дан града свим Новосађанкама и Новосађанима, председница градског парламента је истакла наду „да ћемо и убудуће имати лепих вести из породилишта и да ће нас дечији осмеси увесељавати“.

Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић подсетила је да је новогодишња честитка почела са дечаком, док честитка за Дан града почиње са девојчицом Ларисом.

– Добрим темпом смо почели ову годину и имамо жељу да премашимо прошлу годину – казала је проф. др Стокић, додајући да томе у прилог иде и број новорођене деце од поноћи до посете председнице Скупштине породилишту.

Осврнувши се на епидемију, проф. др Стокић је прецизирала да су КЦВ и Клиника за гинекологију и акушерство имали додатни задатак да поред свакодневног рада, сервира, прати, лечи и порађа и оне пацијенткиње које су позитивне на коронавирус. Она је такође честитила свим Новосађанима Дан град.

У оквиру обележавања Дана града, данас се одржава и свечаност у Градској кући, где ће се уручити Фебруарска награда.