Dan dobavljača: Povezivanje privrednika

Manifestacija „Dan dobavljača 2018“ otvorena je danas u Master centru Novosadskog sajma. Cilj ove manifestacije je povezivanje domaćih i stranih privrednika i podsticaj saradnje.

Ovogodišnji Dan dobavljača je posvećen automobilskoj industriji, industriji plastike i gume i metalskom sektoru. Manifestacija je okupila 90 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Danske, Italije, Francuske, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Švedske.

Kompanije će danas imati priliku da održe unapred zakazane sastanke sa odabranim stranim kompanijama, koje posluju na teritoriji Vojvodine, i da uđu u dobavljački lanac.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je na otvaranju da je ova manifestacija jedan od neophodnih načina i modela da se pomogne privredi.

-Stvaranje mogućnosti za direktan kontakt i povezivanje malih i srednjih kompanija sa velikim kompanijama i izvoznicima, doprinosi nivou rasta proizvodnje kod nas. S druge strane, važno je za podsticaj proizvodnje koja je izvozno orijentisana i iz koje se ostvaruju značajni devizni prilivi. Naš posao je da stvorimo ambijent za dobro poslovanje i podsticaj, što intenzivno radimo- rekao je Milićević.

Dan dobavljača treći put organizuje Razvojna agencija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.