ДАНИЦА ЦРНОГОРЧЕВИЋ И НОВОСАДСКА ПУБЛИКА ПЕВАЛИ ЗАЈЕДНО ДРУГО ВЕЧЕ ЗАРЕДОМ!

Културно-уметнички музички спектакл који је новосадској публици синоћ приредила уметница и певачица духовне и етно музике Данице Црногорчевић и вечерас је све присутне преплавио налетом емоција и одушевљења. Велика сцена Српског народног позоришта поново је била испуњена до последњег места, а нумере попут „Црвен цвете“, „Весели се српски роде“, „Каранфил се на пут спрема“, „Тамо далеко“, разгалиле су све присутне. Одушевљена публика певала је уз Даницу Црногорчевић, а громогласни аплаузи испратили су све изведбе.

Ансамбл „Наш начин“ и Културно-уметничко друштво „Слобода“ из Руменке употпунили су Даничине наступе пред Новосађанима. Уз пратњу тамбурашког састава Радио-телевизије Војводине Даница Црногорчевић вечерас је извела и две војвођанске композиције – „Тихо ноћи“ и „Ко те има, тај те нема“.

У сарадњи са Културним центром Новог Сада Даница Црногорчевић одабрала је четири девојчице узраста од 12 до 18 година које су се истакле и оствариле запажене резултате на такмичењима у певању етно музике. Дуња Ракић, Елена Црномарковић, Јана Црномарковић и Анастасија Деметрек наступиле су на оба концерта у СНП.

Интерпретација родољубиве, традиционалне, етно и духовне музике Данице Црногорчевић ужива изузетну популарност у региону. Спектакуларним концертима у Новом Саду уметница је још једном поручила да би изнад свих нас требало да стоји врховна љубав, ма које нације били.