ДИНА ВУЧИНИЋ ИЗАБРАНА ЗА ПРЕДСЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА НОВОГ САДА

Дина Вучинић изабрана је данас за председницу Скупштине Град Новог Сада. Дина Вучинић је изабрана на данашњој, првој седници Скупштине града у новом сазиву, тајним гласањем, са 47 гласова од укупно 78, колико има одборника и одборница у новосадском парламенту.

За председницу новосадске Скупштине, Дину Вучинић је предложила Српска напредна странка. На данашњој седници Кристина Караић је изабрана за заменицу председнице Скупштине, а ту функију обављала је и у претходном мандату.

Новоизабрана председница градског парламента захвалила се одборницима који су подржали њен избор за председницу Скупштине Града Новог Сада, истакавши да „свесна чињенице да место председника новосадске Скупштине представља част и обавезу, настојаћу да осигурам транспарентност и дијалог“.

Новоизабрана председница се захвалила Српској напредној странци што ју је предложила за председницу Скупштине Града Новог Сада, али и грађанима што су дали подршку политици напретка и развоја, нових радних места, нових вртића, домова здравља, нових школа и нових мостова. Она се осврнула и на претходне мандате, подсетивши да су „предвођени најбољим градоначелником у историји Новог Сада Милошем Вучевићем, и Миланом Ђурићем, урадили смо много и наставићемо предано да радимо и да се боримо за бољи живот Новосађана.

– Настојаћу да наредне четири године Скупштина Града Новог Сада настави да пружа подршку свим развојним пројектима који су у току и чија се реализација очекују у наредном периоду – закључила је новоизабрана председница Скупштине Града Новог Сада Дина Вучинић.

На данашњој седници за секретарку Скупштине Града Новог Сада изабрана је Мирјана Василић, док је за заменицу секретарке изабрана Сања Максимовић.

Такође, на седници су именовани чланови и чланице Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетна питања, а оформљене су и одборничке групе: „Александар Вучић – Нови Сад  сутра“, „Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија“, „ Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“, „Vajdasági Magyar Szövetség – Dr. Pásztor Bálint – Савез Војвођанских Мађара – др Балинт Пастор“, „СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ И ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ“, „Демократска странка , Покрет слободних грађанаи Зелено леви фронт“, „ НАДА ЗА НОВИ САД – НОВИ ДСС-ПОКС“, “Народни покрет Србије  – Еколошки устанак“, „СРБИЈА ЦЕНТАР – БРАВО НОВИ САД“, “Крени Промени Нови Сад“ и „Група грађана Хероји – Миша Бачулов“.