ДОК СТЕ ВИ ГОМИЛАЛИ МИЛИОНЕ НА СТРАНИМ РАЧУНИМА БОЛНИЦЕ СУ НАМ БИЛЕ ХОТЕЛ ПРОМАЈА саопштење за  медије ГрО СНС НС

ДОК СТЕ ВИ ГОМИЛАЛИ МИЛИОНЕ НА СТРАНИМ РАЧУНИМА БОЛНИЦЕ СУ НАМ БИЛЕ ХОТЕЛ ПРОМАЈА саопштење за медије ГрО СНС НС

Ви сте доказ да патолошка мржња према председнику Александру Вучићу и Српској напредној странци озбиљно утиче на ментално здравље. На срећу, па има и где и ко да вас лечи у Србији, за разлику од времена када сте ви били на власти.

А амнезија је излечива, јер како бисте се иначе сетили где сте све по земаљској кугли сакривали паре опљачкане од грађана Србије. А не сећате се да сте за њихово здравље урадили једно велико ништа?!

  Па где су вам Мариника, Ђиласе, Борко и остали „душебрижници“ КЦ у Нишу, нова зграда породилишта у Новом Саду, КЦ Војводине, Каменица 2 … Да вас подсетим: нешто сте покрали и пре првих темеља, а негде сте мазнули паре а да ни ашов нисте забили у земљу.

  Милијарде сте покрали на болеснима и немоћнима. Болнице су нам биле као хотел промаја, док сте ви гомилали кеш на рачунима широм света. Знате како кажу у народу, да свако зло има своје добро.

  У овој глобалној здравственој кризи једино добро је то што имамо и где и чиме да лечимо грађане Србије. И што се за то нису питали ни Ђилас, ни Мариника, ни Борко … него председник Александар Вучић и власт Српске напредне странке. Историјска улагања у здравство, највећи део државног буџета усмеравамо управо за оно што сте ви обећавали па слагали – на модернизацију, реконструкцију и опремање здравственог система Србије, како сеоских амбуланти тако и великих Клиничких центара.

  И данас грађани Србије коначно виде за шта су деценијама издвајали новац. Има и где, и на чему, и ко да их лечи. И за четири месеца смо успели да изградимо две ковид болнице, и још једну ћемо градити у Новом Саду. И вакцине ћемо производити. И наши здравствени радници, наши хероји сада достојанствено носе своје беле мантиле јер су у односу на 2012. годину плате и услови рада немерљиво бољи, и тај тренд не стаје. Наш здравствени систем је снагу показао претходних годину, показали смо да је вредело улагање и мукотрпан рад на његовом подизању. И зато ме срамота кад чујем да они које би требало да буде срамота од сопственог одраза у огледалу, сада омаловажавају хероје наше данашњице.

  Да! Градимо и даље наш здравствени систем, и улажемо у наше лекаре и медицинско и немедицинско особље. И нећете нас зауставити!

 

Милош Вучевић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке