ДОК СТЕ ВИ ГОМИЛАЛИ МИЛИОНЕ НА СТРАНИМ РАЧУНИМА БОЛНИЦЕ СУ НАМ БИЛЕ ХОТЕЛ ПРОМАЈА саопштење за медије ГрО СНС НС

Ви сте доказ да патолошка мржња према председнику Александру Вучићу и Српској напредној странци озбиљно утиче на ментално здравље. На срећу, па има и где и ко да вас лечи у Србији, за разлику од времена када сте ви били на власти.

А амнезија је излечива, јер како бисте се иначе сетили где сте све по земаљској кугли сакривали паре опљачкане од грађана Србије. А не сећате се да сте за њихово здравље урадили једно велико ништа?!

  Па где су вам Мариника, Ђиласе, Борко и остали „душебрижници“ КЦ у Нишу, нова зграда породилишта у Новом Саду, КЦ Војводине, Каменица 2 … Да вас подсетим: нешто сте покрали и пре првих темеља, а негде сте мазнули паре а да ни ашов нисте забили у земљу.   Милијарде сте покрали на болеснима и немоћнима. Болнице су нам биле као хотел промаја, док сте ви гомилали кеш на рачунима широм света. Знате како кажу у народу, да свако зло има своје добро.   У овој глобалној здравственој кризи једино добро је то што имамо и где и чиме да лечимо грађане Србије. И што се за то нису питали ни Ђилас, ни Мариника, ни Борко … него председник Александар Вучић и власт Српске напредне странке. Историјска улагања у здравство, највећи део државног буџета усмеравамо управо за оно што сте ви обећавали па слагали – на модернизацију, реконструкцију и опремање здравственог система Србије, како сеоских амбуланти тако и великих Клиничких центара.   И данас грађани Србије коначно виде за шта су деценијама издвајали новац. Има и где, и на чему, и ко да их лечи. И за четири месеца смо успели да изградимо две ковид болнице, и још једну ћемо градити у Новом Саду. И вакцине ћемо производити. И наши здравствени радници, наши хероји сада достојанствено носе своје беле мантиле јер су у односу на 2012. годину плате и услови рада немерљиво бољи, и тај тренд не стаје. Наш здравствени систем је снагу показао претходних годину, показали смо да је вредело улагање и мукотрпан рад на његовом подизању. И зато ме срамота кад чујем да они које би требало да буде срамота од сопственог одраза у огледалу, сада омаловажавају хероје наше данашњице.   Да! Градимо и даље наш здравствени систем, и улажемо у наше лекаре и медицинско и немедицинско особље. И нећете нас зауставити!  

Милош Вучевић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке