Festival nauke „Fizi Bizi Fest 7“

Festival nauke „Fizi Bizi Fest 7“

Treći vikend novembra posvećen je nauci i svima onima koji vole da istražuju i otkrivaju svet oko sebe, kada sve nas očekuje sedmi festival nauke „Fizi bizi fest 7“.

Subota 18. novembar od 9-17 časova!

Program festivala ove godine obuhvata sledeće aktivnosti:
– postavke naučno-eksperimentalnih radionica u kojima učestvuju somborski osnovci, srednjoškolci i studenti, zajedno sa nastavnicima mentorima
-naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima

Festival je revijalnog karaktera.

Festivalu je prethodilo obeležavanje 10. novembra, Svetskog dana nauke, na glavnoj ulici u Somboru „Nauka na ulici“ pri čemu su se na ulici prolaznicima prikazivali zanimljivi naučni eksperimenti, zagonetke i sl. i informisani su građani o predstojećem Festivalu.

Celodnevni program Festivala nauke besplatno će moći da posete svi zainteresovani mladi, deca, roditelji, ali i ostali građani, koji će imati priliku da na najbolji način dožive nauku, uče i druže se uz naučno-popularna predavanja, eksperimente, radionice.

Protekle dve godine poseta gradskom Festivalu nauke bila je iznad svih očekivanja! Festivali su obuhvatili preko 400 učesnika (nastavnika, učenika, studenata, predavača i dr.) i više hiljada posetilaca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.