U gimnaziji „Laza Kostić“ održan Novogodišnji koncert škole „Music Harmony“

Sa dolaskom novogodišnjih praznika, jedan događaj je postao nezaobilazan u rasporedu mnogih poštovalaca muzičke škole „Music Harmony“. Sada već tradicionalni, Novogodišnji koncert, ovaj put organizovan u novosadskoj gimnaziji „Laza Kostić“ obećavao je mnogo, samim tim jer je i najavljen kao veliki Novogodišnji koncert polaznika škole „Music Harmony“.
Photo Vanja Ivošević
Na ulazu u salu, nova scenografija koju su postavili nastavnici i učesnici pokazala je  da ovo nije običan koncert. Ogromna video projekcija sjajno je upotpunila doživljaj svake pesme. Muzičko zabavište okarakterisao je dirljiv nastup najmlađih polaznika, od kojih neki imaju jedva dve godine, atmosferi zagrevanja i laganog uvoda u rok čaroliju dale su i polaznice sa smera Mjuzikl, tačkom o mačkicama iz visokog društva. Zatim na scenu izlaze polaznici sa smerova: klavira, solo pevanja i harmonike. Svi oni su pojedinačno doprineli da atmosfera u publici bude na nivou Novogodišnjeg  koncerta. Osvetljenje je vrhunski pratilo svaku pesmu, i kroz različite kombinacije boja, upotpunilo je vizuelni deo nastupa. Nakon uvodnog dela, posebnu notu koncerrtu daju članovi malog Rock benda sa dominantnom pevačicom koja je uz majstorsku pratnju ostalih članova benda otpevala pesmu „ Human“ i „Yellow“.
Photo Vanja Ivošević
Male zvezde večeri su svoju rok dominaciju opravdali izvođenjem pesme „Seven Nation Army“. Miloš Ivezić frontmen malog rok benda se pokazao u punoj snazi u solo deonicama pesme. Svojom preciznošću i stilom sviranja  izvukao je emocije svih prisutnih. Napomenuo bih da je ovom bendu bio prvi javni nastup. Dostojno su opravdali poverenje nastavnika Vlade da nastupe kao predgrupa velikom rok bendu škole „Music Harmony“.
Photo Vanja Ivošević
Drugi deo koncerta počeo je sa pesmom „ Shut up and drive“ . Članovi velikog rok benda su profesionalno i emotivno izvodili pesme, sa posebnim osvrtom na stilski nastup. Gitaristi su se međusobno upotpunjavali, dok su ih bubnjar i klavijaturista u stopu pratili. U toku nastupa smenjivale su se dve pevačice i pevač. Svako od njih je svojim pevanjem uveličao nastup velikog benda. Po ocenama prisutnih, nepravaziđeni solo gitarista Daniel Danyi, samo još više je podigao atmosferu sa svojim solio deonicama i time doveo veče do vrhunca. Talenat i iskustvo svih članova velikog benda rezultirali su oduševljenjem publike i ogromnim aplauzima.
Photo Vanja Ivošević
Posle skoro dva sata muzike, još jedan Novogodišnji koncert škole muzike „Music Harmony“ uspešno se završio. Nesebičnom podrškom svih nastavnika Škole, direktor Marko Rodić je uspeo da digne nivo kvaliteta za jednu stepenicu više, koliko se god to činilo nemogućim. Bravo „Music Harmony“!

Ostavite odgovor