ГОСПОЂИНЧАНИ НА „ПОГАЧИЈАДИ“ У ЧУРУГУ

Општинска организација инвалида рада Жабаљ у Чуругу је одржала пету манифестацију под називом „Погачијада“, учешће у овој манифестацији узели су све четири месне организације и многобројни гости са стране.
Сви учесници су могли да се такмиче у прављењу слатких и сланих погача, које је оцењивао жири од четири члана, оцене су се давале за сваку погачу а критеријуми су били изглед, састав, укус и компактност.
Важно је напоменути да жири није знао учеснике такмичења, то је решено на тај начин што су приликом предаје такмичари добијали број за који су само они знали а погаче су биле обележене другим бројем.
На тај начин је избугнета свака пристрасност чланова жирија и унапред одређивања победника, на тај начин је избегнуто свако евентуло незадовољство такмичара.
Председница општинске организације Стана Вујовић поздравила је све организације које су узеле учешће и захвалила им се на томе, председника општине Жабаљ и његове сараднике, Славицу Копиловић испред СИР-а војводине и потпредседника инвалида рада србије Славка Никчевића. Свим гостима пожелела је да се лепо осећају у нашој средини и сваку личну и породичну срећу.
Учешће у овој манифестацији узео је велики број госпођинчана, креативна радионица Госпђинци изложила је своје радове које су присутни са великим интересовањем испратили  а многи од њих су пожелели да се сликају поред изложених радова.
Што се тиче такмичења учествовали су са две погаче у обе категорије такмичења, од којих је слана погача освојила прво место а слатка треће, честитамо им на постигнутом успеху.
Богата томбола са много награда улепшала је вече многима који су учествовали, донатори за награде испред месне организације госпођинци били су: DI Petrol Žabalj, Szr „Spasić“, газдинства Салонски и Ђукић.
Присутни гости  и домаћини су цело вече провели у добром расположењу, уз песму и игру остали су до краја.