ГРАДОНАЧЕЛНИК СА СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У БАЊА ЛУЦИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је представнике Универзитета у Бања Луци, односно Студентске организације Факултета политичких наука, који су у студијској посети Новом Саду од 22. до 24. марта.

– Желимо да се упознамо са овим студентима и да им покажемо како институције функционишу и на локалном и на регионалном нивоу, а добра спона је и сарадња универзитета из наша два града. Ми смо такође градови побратими тако да имамо добре односе и реализујемо заједничке активности у бројним областима. Драго ми је што ће студенти из Бања Луке посетити институције у Новом Саду које су за њих релевантне, и надам се да ће им та искуства користити у даљем школовању и раду. Нови Сад је снажан партнер Бања Луци у припреми за кандидатуру за Европску престоницу културе за 2024. годину, а желимо и да их, у оквиру ОПЕНС-а повежемо са нашим омладинским организацијама, које нису само корисници буџетских средстава већ учествују у доношењу одлука – нагласио је градоначелник Милош Вучевић пожелевши студентима срдачну добродошлицу у Нови Сад.

Председник Студентске организације Факултета политичких наука из Бања Луке Љубинко Јовић захвалио се на пријему и рекао да ова посета за њих представља изузетно добар вид праксе.

Foto: novisad.rs

Студентска организација Факултета политичких наука бави се научним и хуманитарним радом, а студијским путовањима настоје да боље упознају студенте са функционисањем државног и друштвеног система у Србији и допринесу јачању веза између Републике Србије и Републике Српске. Током боравка у Новом Саду тридесеторо студената већ је посетило Покрајинску владу, а посетиће, између осталог, и Матицу српску.

Ostavite odgovor