II FESTIVAL AUTORSKE MUZIKE U ŠIDU

Inspirisani entuzijazmom i ljubavlju prema muzici i sceni, uz neverovatnu energiju i ogromnu želju, članovi udruženja CENTAR ZA OBNOVU KULTURE-ŠID uz veliku podršku i nesebičnu pomoć prijatelja, donatora i sponzora, uspeli su u nameri da na platou pored kafea BAROK organizuju Drugi Festival autorske muzike. Oni su zajedno sa mnogobrojnom pubilkom podelili dobre vibracije i omogućili perspektivnim muzičkim stvaraocima mesto gde su prikazali svoj rad.          Kroz ovo Festivalsko veče publika je imala priliku da čuje neafirmisane muzičke stvaraoce sledećim redom:
 1. SIRMIUM WAVES, Sremska Mitrovica
 2. STEKS, Vrnjačka Banja
 3. ŽARE I KOPRIVE, Sremska Mitrovica
 4. Relja Škrbić alias VODEN, Novi Sad
 5. MILICA BJEKOVIĆ, Novi Sad
 6. Željko Bojčić alias JEDNOSTAVNO KEŽA, Beograd
 7. VIVIEN, Novi Sad
 8. TEODORA and The Band, Ulm, Nemačka (poreklom iz Šida).
  Njihovi nastupi su bili pod budnim okom tročlanog stručnog žirija koji je bio usledećm sastavu:
 • Predsednik žirija je naš sugrađanin i svima dobro poznato lice, frontmen benda Putrid Blood (Pjutrid Blad), Stevan Steva Milanković
 • članovi žirija su: Slavko Matić iz Novog Sada frontmen grupe Zbogom Brus Li
 • profesor muzike muzičke škole u Šidu Aleksandar Švarc.
Supervizor Festivala profesora i slikara  Andriju Goluba Zolta, koji se pobrinuo da sve bude regularno. Najboljim učesnicima Festivala tročlani žiri je dodelio sledeće nagrade: TEPDORA i THE BAND iz Ulma, Nemačka – Pobednik Festivala MILICA BJEKOVIĆ iz Novog Sada nagrada „Stevan Vićanović-Sinđa“ za najbolju vokalnu izvedbu,  Relja Škrbić alias VODEN iz Novog Sada – nagrada „Draško i Bata Martinović“  za najbolji arnažman, Bojan Babić klavijaturista iz Šida , član grupe ŽARE I KOPRIVE iz Sremske Mitrovice, nagradu „Milan Milinković-Mića Basara“  za virtuoznost u sviranju SIRMIUM WAVES iz Sremske Mitrovice – nagrada „Dejan Sladek-Sole“ kao nagrada publike koja je putem Instagrama na @COK.SID odlučila o pobedniku.   Na video bimu, u kratkom kolažnom video, organizator je omogućio publici da se podseti na sugrađane koji su ceo svoj život ili najveći njegov deo posvetili: muzici, stvaranju pesama i koji su organizatorima bili uzor i smernica u istrajnosti i ljubavi prema muzici. Kako je najavljeno u programu, bila je velika čast biti njihovim savremenicima i uz aplauze su pomenuta njihova imena: Stevan Vićanović-Sinđa, čuveni šidski roker i pevač u nekoliko šidskih bendova, braća Bata i Draško Martinović, koji su svojim autorskim delima ostavili neizbrisiv trag na na muzičkoj sceni u bivšoj Jugosalviji, Dejan Sladek – Sole, basista i tekstopisac punkrock benda Otto Grunf iz Šida, kao i šidski gitarista Milan Milinković-Mića Basara, koji je svojom virtuoznošću u izvođenju solaža na gitari postao simbol predanosti vežbi i usavršavanju gitarske umetnosti. U revijalnom delu Festivala, organizatori su se odlučili za šidske muzičare. Do kasno u noć trajala je prava ŽURKA ZVUKA! Šidski muzičari su u jednom fenomenalnom Pop-Rock Džem Sešnu napravili nezaboravnu i odličnu atmosferu! Organizatori Festivala autorske muzike u Šidu,  Udruženje „Centar za obnovu kulture – Šid“ podsetili su sve prisutne da je za organizaciju jednog ovakvog događaja bilo potrebno uložiti dosta truda i rada pre svega, ali i određenih materijalnih i novčanih sredstva. Oni su izrazli neizmernu zahvalnost svojim članovima, drugarima, prijateljima muzičarima i velikodušnim donatorima i sponzorima.