Istorija se piše na Karađorđu

Izborna sednica Skupštine FK Vojvodina
U 8. kolu fudbalske Super lige Srbije za žene, u vojvođanskom derbiju, sastaće se ekipe ŽFK Vojvodina i ŽFK Spartak (Subotica). Posebna zanimljivost ove utakmice je mesto njenog odigravanja. Naime, po prvi put će fudbalerke Vojvodine ugostiti svoje protivnice na novosadskom Karađorđu, i to baš u okršaju sa višestrukim šampionom Srbije u ženskom fudbalu –  subotičkim Spartakom. Tim povodom kontaktirali smo kapitenku novosadskih princeza Adrijanu Delić, koja je za Vojvođanske vesti pred današnju utakmicu izjavila: „ Pred nama je utakmica kakvu svaka igračica samo poželeti može. Igraćemo po prvi put na Karađorđu, pa još protiv šampiona Spartaka iz Subotice. Zar treba veći motiv? Dobro smo se pripremali tokom nedelje za ovu utakmicu, i pored određenih kadrovskih problema. Mislim da su sve devojke spremne i da možemo očekivati veliku borbu na terenu. Gošće jesu favoriti ali u ovakvim utakmicama je sve moguće, pa i da mi budemo prva ekipa koja će savladati nepobedivog Spartaka u poslednjih 6 sezona“. U čemu vidite vašu najveću šansu u današnjoj utakmici?

Pre svega u velikoj želji da napravimo dobar rezultat. Mislim da od pristupa današnjoj utakmici puno toga zavisi. Ako naše mlade igračice ne podlegnu atmosferi, i ukoliko bez ikakvog pritiska odigraju celu utakmicu, možemo se nadati dobrom rezultatu. Treba samo biti fokusiran na teren i džati se dogovora pre utakmice. To je recept za uspeh.

Imate li nešto da poručite pred današnju utakmicu? Mislim da je velika stvar samo odigravanje utakmice u ovakvom ambijentu. To je bitno za razvoj ženskog fudbala, kako u Novom Sadu, tako i u Srbiji. Bila bih presrećna ukoliko bi publika u većem broju došla na današnji derbi, da podrži ženski fudbal, jer to je ono što nam najviše treba. Mi ćemo na terenu dati sve od sebe da pružimo sve ono što krasi ženski fudbal i mislim da će svi biti zadovoljni posle utakmice. Publika naročito. Iskoristila bih priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala da dodju na Karađorđe i da uveličaju ovaj sportski događaj, kako mnogi kažu – istorijski. Utakmica ŽFK Vojvodina – ŽFK Spartak igra se danas na stadionu Karađorđe sa početkom u 14h. Ulaz je slobodan.  

Ostavite odgovor