Istorijski uspeh na Karađorđu: ŽFK Vojvodina u finalu Kupa

Fudbalerke Vojvodine su savladale ekipu Sloge
Fudbalerke Vojvodine su savladale ekipu Sloge rezultatom 3:0 i plasirale se u finale Kupa. Ovom pobedom Vojvodina je stvorila istoriju, budući da će igrati prvo finale ovog takmičenja od osnivanja kluba.
Foto: Jovana Novčić
Vojvodina je od samog početka utakmice imala inicijativu, te je prvi gol postignut već u četvrtom minutu. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju, Miljana Ivanović je uspela dobro da reaguje i smesti loptu u protivničku mrežu. U nastavku meča domaće igračice su nastavile da napadaju, a prednost su povećale već u 10. minutu. Nakon odlične akcije, Sara Savanović postiže gol na asistenciju Miljane Ivanović. Pred kraj prvog dela utakmice, Vojvodina je uspela da postigne i treći gol na meču. Posle centaršuta Nikoline Plavšić odlično je reagovala Ivana Trbojević i donela veliku radost navijačima. Do kraja poluvremena, gostujuća ekipa nije uspela da ugrozi mrežu Tanje Đapić, pa se na pauzu otišlo rezultatom 3:0. Drugo poluvreme otpočelo je u istom ritmu kao i prethodni deo igre. Tačni pasovi i tečna igra domaćih fudbalerki omogućila im je da uđu u mirnu završnicu i lagano privedu meč kraju. Trener Nemanja Savić bio je vidno zadovoljan igrom svoje ekipe i čestitao im na istorijskom uspehu.
Foto: Nemanja Banović
„Kao što smo i očekivali, bila je ovo teška utakmica protiv mnogo iskusnije i čvršće ekipe. Sloga se u zimskom prelaznom roku pojačala, sve su dali za ovaj Kup. U prvom poluvremenu smo uspeli da ispoštujemo dogovor i odigramo onako kako smo se pripremali cele nedelje. Što se drugog poluvremena tiče, imali smo veliku rezultatsku prednost i uspeli smo da privedemo utakmicu kraju“, izjavio je Nemanja Savić nakon utakmice. Fudbalerka Vojvodine Željka Belovan, takođe je čestitala svojoj ekipi na istorijskoj pobedi, ali i pohvalila protivničke igračice na fer i korektnoj borbi. „Pre utakmice smo mi bile favoriti na papiru, pošto smo ušle u plej-of prvenstva, a one se bore za opstanak u ligi. Želim da čestitam igračicama Sloge na fer i korektnoj borbi. Ušle smo jako u utakmicu i nismo potcenile protivnika i u finalu Kupa smo. Ušle smo u istoriju“, izjavila je Željka Belovan. Vojvodina će u finalu Kupa igrati protiv Crvene zvezde koja je posle velike borbe u Subotici uspela da savlada igračice Spartaka.

Ostavite odgovor