Групна изложба АртЛинк „Женске уметничке везе” од 16. октобра у Ликовном салону КЦНС

Групна изложба АртЛинк „Женске уметничке везе” биће отворена у понедељак 16. октобра у 18.00 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада. Изложба ће моћи да се погледа до 22. октобра.

Као уметница, осећам лепоту и снагу женског принципа у уметничком изражавању и љубави ка уметности кроз стваралаштво. Та синергија различитих уметничких сензибилитета у женском уметничком стваралаштву, инспирисала ме је да спојим женске енергије и да удружим креативност у реализацији заједничких идеја.

Женски принцип има у себи ту природну потребу за рађањем новог живота, а код изузетно креативних жена та потреба је константна, као и жеља да се удахне живот некој новој идеји, уметничком делу или створи нешто вредно за друге.

Женске уметничке везе, нова је платформа која повезује женску креативност и уметност.

Ова изложба, као део шире платформе, треба да представи уметност повезивања, али не на практичном нивоу, већ повезивања и слагања различитих израза, понтецијала, карактера у стварању јединствене хармоније. Ово је својеврсна уметничка интервенција која се изражава кроз реч, слику, звук, акцију и уз пуно емоција.

Ово је прва у низу изложби која уз музичке наступе повезује и ствара причу која живи живот кроз интеракцију са публиком, доживљена увек на нови и другачији начин. Верујем да ће овај отворени уметнички женски подухват имати свој пут и да ће нас изненадити вољом креативношћу.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Јованка Вишекруна Јанковић Уметнички директор АртЛинк