ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“ ЗА 2023. ГОДИНУ

На основу Одлуке о установљавању сталне манифестације у области културе од значаја за Град Нови Сад „Антићеви дани“ („Службени лист Града Новог Сада“ бр. 25/2007, 60/2010 и 58/2021 ) и члана 3. Правилника о додели годишње награде „Мирослав Антић“, од 27.12.2022. године, Културни центар Новог Сада, Нови Сад, расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА  ДОДЕЛУ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“

ЗА 2023. ГОДИНУ

I           Јавни конкурс се расписује за књигу поезије на српском језику која је, као изузетно остварење у области књижевног стваралаштва, објављена на српском језику у 2023. години.

II         Право учешћа на конкурсу имају сви заинтересовани аутори и издавачи.

III       НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА И ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Заинтересовани аутори и издавачи достављају по три примерка књиге поезије са којима конкуришу за награду на адресу: Културни центар Новог Сада, Нови Сад, Католичка порта бр. 5, 21000 Нови Сад, са назнаком: (Конкурс за Годишњу награду „Мирослав Антић“) или књиге достављају лично у Културни центар, II спрат (канцеларија координатора организације програма).

Кандидати који књиге доставе лично добијају потврду о пријему конкурсног материјала.

Конкурсна документација се не враћа.

Пријаве на Јавни конкурс подносе се у року од 30 дана од дана објављивања конкурса на сајту Културног центра Новог Сада www.kcns.org. rs.

Рок за подношење пријава је  01. 02. 2024. године.

Поступак Јавног конкурса спровешће стручни жири који је именовао  Одбор Манифестације „Антићеви дани“ (у даљем тексту Одбор).

Одлуку о добитнику Годишње награде „Мирослав Антић“ донеће Одбор, на предлог стручног жирија.

Награда се додељује у виду дипломе, новчане награде и објављивања награђене књиге у Едицији „Антићеви дани“ у издању Културног центра Новог Сада.

Име добитника Годишње награде „Мирослав Антић“ објављује Одбор на прес-конференцији, а додела ће бити уприличена на свечаној седници Одбора, у оквиру Манифестације „Антићеви дани“ у Градској кући на свечаности која ће бити отворена за јавност и медије.

Додатне информације се могу добити у Културном центру Новог Сада на телефон 021/528-972 и на е-mail: info@kcns.org. rs