КАКО НЕКО КО НИЈЕ КОНКУРИСАО МОЖЕ ДА ДОБИЈЕ НОВАЦ НА КОНКУРСУ?

КАКО НЕКО КО НИЈЕ КОНКУРИСАО МОЖЕ ДА ДОБИЈЕ НОВАЦ НА КОНКУРСУ?

            Опште је познато да Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду, као и већина Новосађана, нема ниједну лепу реч за некадашњег првог човека града, а сада председника Градског одбора Народне странке Борислава Новаковића. Међутим, после данашње изјаве о расподели средстава за суфинансирање пројеката од јавног интереса у области информисања за 2021.годину, почели смо да сумњамо и у његову интелигенцију.

            Српска напредна странка поставља питање господину Новаковићу како да новац са конкурса добије неко ко није ни конкурисао? Ради се о агенцијама Фонет и Бета. Сигурно је да је тако нешто било уобичајено током владавине Демократске странке и мешања тајкуна Драгана Ђиласа и Драгана Шолака у расподелу средстава медијима, али од 2012. Године и њиховог силаска са власти, таква мешетарења су заустављена. Исто се односи и на енормно богаћење трговином секундама Јавног медијског сервиса Србије, што Новаковићев коалициони партнер Драган Ђилас никако не може да преболи.

             Бориславу Новаковићу треба да буде познато и то да средства намењена финансирању пројеката средстава ијнформисања не распоређује градоначелник,  већ Комисија. У његово време, вероватно је било другачије, а навике је тешко променити.

            Што се тиче средстава намењених РТВ Панчево, програм ове куће прати се у Новом Саду, што би дотичном господину требало да буде познато.

            Српска нпредна странка користи прилику и да постави питање Бориславу Новаковићу ко је он да медије дели на подобне и неподобне? Неукусно је да такве поделе било ко у 21. веку уопште потеже, а крајњи безобразлук је што оне долазе од једног окорелог криминалца и пропалог марксисте.