Kantautorski festival POEZIKA 8. i 9. juna u Novom Sadu

Deseto izdanje festivala Poezika počeće 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada u 20:30, a otvoriće ga jedan od najtalentovanijih i najintrigantnijih kantautora u regionu J. R. August, koji je po glasovima žirija konkursa festivala Poezika 2019. izabran za najboljeg kantautora u regionu. O talentu ovog mladog autora, multiinstrumentaliste i kompozitora govori i to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu Coldplayprimetio nakon objavljivanja pesme „Man With The Magnificent Mind” i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara.       J. R. August     Nakon nastupa pobednika, posetioce čeka izuzetno kvalitetan koncertni program: Katarina Pejak, kantautorka i pijanistkinja nagrađivana u Americi, donosi autentični duh američkog bluza, soula i džeza. Katarina Pejak je mlada kantautorka i pijanistkinja čarobnog glasa, koja je već ostvarila uspeh u Americi. Diplomirala je na Berkliju u Bostonu 2014. godine. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća „Songwriting Achievement Award”.      

Katarina Pejak

The Strange

Publika u Novom Sadu imaće jedinstvenu priliku da 8. juna premijerno čuje super-grupu The Strange: ovaj osmočlani bend oformili su čuveni američki kantautor i producent Chris Eckman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda The Walkabouts i Dalibor Pavičić, iz poznatog hrvatskog benda The Bambi Molesters. Ovaj hrvatski bend  iza sebe ima mnogo internacionalnih nastupa i nagrada, a jedna od njihovih pesama našla se i u kultnoj američkoj seriji „Breaking Bad”. The Strange čine i članovi poznatog amerikana benda iz Rijeke, My Buddy Moose.

Drugog dana festivala, u nedelju 9. juna, festival Poezika realizuje program namenjen deci i roditeljima pod nazivom „Poetsko-muzički spektaklić“. Nastupiće kantautori Nikola Nešković i Ivan Čkonjević, koji će nam predstaviti svoje nove autorske pesme namenjene deci, a njihovi specijalni gosti biće kantautor i književnik Miloš Zubac i Milena Zubac, desetogodišnja kćerka Miloša Zubca i unuka Pere Zubca, koja će nam predstaviti pesme njenog dede, jednog od najvećih pesnika sa ovih prostora, pisane i namenjene njoj. U nastavku programa nastupiće drugi pobednik konkursa, Milan Bogdanović, koji će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival.

I ove godine, za sve programe festivala Poezika ulaz je besplatan. 

Više o svim programima možete videti na sajtu festivala www.poezika.com Pokrovitelj festivala je Grad Novi Sad.

Foto: Anita Nađ, Ivana Čutura, Mare Milin