КОМУНАЛЦИ ЧИСТЕ ДИВЉУ ДЕПОНИЈУ У БАЧКОМ ДОБРОМ ПОЉУ

По налогу Одељења за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, екипе ПЈ „Чистоћа“ Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Врбас чисте дивљу депонију у Бачком Добром Пољу, код старе шинтернице, која је затворена. Чисти се отпад који су несавесни грађани истоварали уз атарски пут као и на приватну пољопривредну парцелу (ораницу), на површини од око 1700 м2.

Разноврсно смеће, грађевински, комунални и биљни отпд, уклања се тешким машинама, ровокопачем, булдозером и камионима. Према процени са ове дивље депоније биће уклоњено преко 1700м3 отпада. Акција ће бити завршена сутра.

Оваквим несавесним поступањем и депоновањем смећа на недозвољена места загађује се животна средина и угрожава живот људи, животињски и биљни свет. У овом случају велика материјална штета нанета је и власнику оранице.

Апелујемо на грађане да се одговорно понашају и смеће депонују само на места која су за то предвиђена, јер тако воде бригу о здрављу људи и штите природу, а уједно помажу локалној самуправи и комуналном предузећу да средства, која се због немара појединаца троше за овакве намене, буду усмерена на нове пројекте и унапређење живота грађана.