ОТКАЗАНО – Концерт Мине Младеновић 6. октобра у клубу „Трибина младих”

У склопу музичког програма Културног центра Новог Сада биће одржан концерт виолинисткиње Мине Младеновић. На концерту ће као гост наступити и виолиниста Раде Живановић.

Догађај ће бити одржан у четвртак, 6. октобра, у клубу Трибина младих, са почетком у 19 часова.

На програму ће се наћи дела Георга Фридриха Телемана, Хајнриха Игнаца Франца Бибера, Беле Бартока, Ђерђа Лигетија и Мине Младеновић.

Улаз на концерт је слободан!

Мина Младеновић, виолинисткиња, средње музичко образовање стекла је у школи Коста Манојловић, у класи професорке Јелене Вукајловић, док је основне студије завршила и мастер диплому стекла на Академији уметности у Новом Саду у класи професорке Евгеније Кравцеве. Након тога завршава и специјалистичке студије у области камерне музике на Факултету музичке уметности, у класи проф. Ладислава Мезеија. За време школовања освојила је бројне награде и усавршавала се на курсевима професора Јасне Максимовић, Маје Јокановић, Дејана Богдановића, Себастијана Гиртлера и Фирмиана Лермера.

Сарађивала је са многим савременим композиторима (Александра Вребалов, Рајко Максимовић, Дејан Деспић, Кшиштоф Пендерецки, Исидора Жебељан, Ијан Вилсон и други), изводећи њихова дела из области камерне музике. Наступала је на бројним фестивалима као што су НОМУС, А фест, КоторАрт, КОМА, ФЕСТУМ, ФРОНТ, Фестивал камерне музике у Новом Саду, Београдски џез фестивал, Florilegio festival (Шпанија). Била је хонорарни члан Новосадског камерног оркестра, Војвођанских симфоничара, Београдске филхармоније, Фестивалског оркестра КоторАрта, те оркестра шпанског фестивала Florilegio у Саламанки.

Са виолинисткињом Ангелином Новаковић основала је 2008. године дуо који је активно наступао до 2016. године. Као члан ансамбала редовно наступа са Зрењанинским камерним оркестром и оркестром Камерата из Новог Сада. Повремено сарађује са камерним оркестром Музикон. Са гудачким саставом Аниме наступа од 2013. године, те су у септембру 2019. у издању Метрополиса издали албум Рефлексија на ком су се нашла дела Ијана Вилсона и Дејана Деспића. Бави се педагошким радом у Музичкој школи Станислав Бинички у Београду.

Фото: Раде Живановић