Koncerti klasične muzike na 15 lokacija u Novom Sadu

Četvrti po redu festival klasične muzike na otvorenom Dunavska sonata raspisao je konkurs za prijavljivanje muzičara za učešće na ovogodišnjem festivalu. Za razliku od prethodnih godina, Dunavska sonata 2018, umesto na jednoj održaće se na 15 različitih lokacija na teritoriji Novog Sada.
Foto: Dunavska sonata
Osim ove, uvedena je još jedna novina. Umesto novčane nagrade za najbolje učesnike, Dunavska sonata ove godine honorarom nagrađuje sve učesnike koji budu odabrani na konkursu. – Od osnivanja Dunavska sonata nastoji da klasičnu muziku promoviše na kreativan i inovativan način, stalnim razbijanjem klišea i ustaljenih obrazaca. Zato smo odlučili da klasičnu muziku promovišemo na što više mesta u gradu, i omogućimo što većem broju Novosađana da besplatno uživaju u najvećim delima klasične muzike – rekla je Milica Trifunov predsednik Udruženja građana Dunavska sonata. Koncerti će se održavati od 28. juna do 31. decembra, a za učesnike je obezbeđen prevoz do lokacije koncerta. Prijave traju do 13. juna.  Zainteresovani kandidati treba da na imejl festival@dunavskasonata.com pošalju nemontiran snimak svog izvođenja klasične kompozicije, koji ne sme biti stariji od šest meseci. Imena kandidata, ili sastava koji ulaze u uži krug za nastup biće objavljena na Fejsbuk stranici Dunavske sonate.
Foto: Dunavska sonata
Fesival Dunavska sonata održava se od 2015. godine, s ciljem da klasičnu muziku približi svim građanima. Prva tri festivala održana su na novosadskoj plaži Štrand. Završnica prošlogodišnjeg festivala ostaće upamćena po koncertu Omladinske filharmonije „Naisus“, održanom na platou „Spensa“ kom je prisustvovalo blizu 3.000 Novosađana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.