МАРКЕТ НЕДЕЉОМ У СКЦНС ФАБРИКА

У недељу, 12. новембра од 11 до 17 сати у простору Студентског културног центра Нови Сад „Фабрика“ одржан је по десети пут Маркет недељом. У питању је догађај који окупља креативце из Новог Сада, Сомбора, Београда. У Фабрици се једном месечно, другог викенда, одржавају Берза винила суботом, а затим и Маркет недељом. Улаз је слободан и пет френдли.

На маркету се могу наћи ручни радови, штркане капе и шалови, уникатни накит ручне израде, керамика. Продају се кактуси, сукуленти и мини баште, бамбус и друго цвеће, као и природна декорација са маховином. На једној тезги видели смо оргоните, уређаје за хармонизовање енергије простора или човека, направљене од кристала и смоле.

Употребни и украсни предмети за кућу, графике, слике на ручно рађеном папиру, подметачи, цегери. Беџеви, стикери, разгледнице, привесци. Природна козметика, креме, дезодоранси, сапуни, соли, балзами, шампони, све на природној бази. Креативци из Новог Сада и околине који најчешће немају сопствене продајне просторе излажу на овом базару ручно рађених ствари и сличним манифестацијама, а посетиоцима је ово прилика да набаве лепе и корисне производе.

Текст и фотографије: Ивана В.