Međunarodna naučna konferencija „ICAPP 2022 – 2nd International Conference on Advanced Production and Processing“ u organizaciji Tehnološkog fakulteta Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu

  1. međunarodna konferencija o naprednoj proizvodnji i preradi „ICAPP 2022 – 2nd International Conference on Advanced Production and Processing“ će se održati od 20. do 22. oktobra 2022. godine na Tehnološkom fakultetu Novi Sad.
Svečano otvaranje ICAPP 2022 konferencije će biti upriličeno 20. oktobra 2022. godine, sa početkom u 10.45 h, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Na Konferenciji učestvuje 260 naučnika iz 14 zemalja Evrope i sveta, a na svečanom otvaranju će biti prisutni i mnogobrojni gosti iz nauke, privrede i nosioci javnih funkcija. Na svečanosti će se gostima i učesnicima obratiti:
  • dr Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta Novi Sad,
  • dr Marijana Dukić Mijatović, državni sekretar Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije,
  • dr Anastazija Stojšić Milosavljević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodine,
  • Zdravko Jelušić, član Gradskog veća grada Novog Sada,
  • Dr Mina Mitrović Jeremić, direktor kompanije MC Labor,
  • dr Zita Šereš, prodekan za nauku Tehnološkog fakulteta Novi Sad, koja će i zvanično otvoriti Konferenciju.
  „ICAPP 2022“ konferencija, sa motom „Nauka izvan granica – Science Beyond Borders“, posvećena je najnovijim dostignućima i otkrićima u prehrambenoj tehnologiji, biotehnologiji, nutrijentima i farmaceutskim proizvodima, inženjerstvu materijala, inženjerstvu u preradi nafte, inženjerstvu životne sredine, hemijskom inženjerstvu i održivom razvoju. Glavni cilj Konferencije je predstavljanje i diskusija o najnovijim dostignućima i inovacijama, kao i novim naučnim otkrićima u okviru tema Konferencije. Cilj Konferencije je da okupi inženjere iz različitih oblasti industrije i nauke, da inicira umrežavanje, stvaranje novih ideja za dalja zajednička istraživanja, kao i da inicira prijave novih projekata i inovacija.