MEĐUNARODNI FESTIVAL KOBASICA KLOBÁSAFEST 2022 – BAČKI PETROVAC

Pozivamo Vas da posetite Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2022 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu, 12. februara 2022. godine. Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac. Dođite na žurku, pevajte i igrajte u ritmu dobre muzike, probajte petrovačke specijalitete, različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke. Zainteresovani za takmičenje u pravljenju i prženju kobasica mogu se javiti u Mesnu zajednicu Bački Petrovac na tel. 021/780-032. Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac na broj 021/780-478. Program 10.30   Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova 10.30   Nastup muzičke grupe Maks 11.00   Svečano otvaranje Klobásafest 2022 12:00   Tombola – jeftin tiket a vredan dobitak 12.30   Preuzimanje uzoraka kobasica od takmičarskih timova 12.30   Nastup folklorne grupe 13.00   Takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom 13.30   Takmičenje u degustaciji domaće rakije 14.30   Izvlačenje dobitnika na tomboli – vredne nagrade 15.00   Dodeljivanje diploma i nagrada 16:00   Narodno veselje, nastup muzičke grupe Maks 18:00   Završetak programa   Takmičenje u izradi svežih kobasica Takmičarski tim je sastavljen od 4 člana. Kotizacija za takmičarski tim do 04.02.2022.godine iznosi 8000 din. Od 05.02.2022. godine kotizacija 10000 dinara.   U ceni kotizacije je uračunato: − mleveno svinjsko meso za proizvodnju kobasica 10 kg, plastična posuda za mešanje mesa (1x), − usoljena i oprana tanka svinjska creva (15 m), − usoljeno i oprano goveđe crevo za proizvodnju kobasice (1x), − higijenske rukavice (4×2), sto i prostor za proizvodnju kobasica, narezan hleb (2 vekne), − maske (4x), kecelje sa logom Klobásafest 2022 (4x) i kalendar za 2022. godinu (4x) − kese sa logom takmičarskog tima za uzorke kobasice (2x), tepsiju za prženje uzorka kobasice − uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2 kg za svaki tim) na roštilju organizatora   Takmičarski tim donosi: − so, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice, − mašinu za punjenje kobasica, posudu za pranje creva, − vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarskog tima, − folklornu nošnju ili uniformu za promociju tima, predmete za dekoraciju stola − ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica…   Takmičarski tim predaje organizatoru: − tepsiju sa uzorkom pržene kobasice za ocenjivanje (cca 0,5kg) − uzorak sveže kobasice u kesi sa logom tima za tombolu (cca 1kg) − uzorak sveže kobasice punjene u goveđe crevo u kesi sa logom tima (cca 0,5kg) Deo proizvedenih kobasica (do 2kg) možete ispržiti na uslužnom roštilju organizatora ili sve na sopstvenom roštilju ili kao sveže odneti kući.   Takmičenje u prženju čvaraka Takmičarski tim je sastavljen od 3 člana. Kotizacija za tim je 7000 dinara i treba je platiti do 4. 2. 2022.g. U ceni kotizacije je uračunato: − svinjska masnoća narezana za čvarke 40 kg, sto i prostor pod suncobranom, − higijenske rukavice (3 x 2), kecelje sa logom Klobasafest 2022 (3 x), maske (3x), rezan hleb (2x) Takmičarski tim predaje uzorak prženih čvaraka (0,5kg) u posudi koju mu obezbedi organizator a za takmičenje koristi sopstveni kotao za prženje čvaraka, posude za mast, posude za pržene čvarke itd. Ovakvi događaji se ne propuštaju, vidimo se!