Мигранти у бункеру аутобуса и камионским товарима

Царински службеници су у сарадњи са полицијом у протеклих неколико дана на граничном прелазу Шид спречили покушај шесторице миграната да илегално пређу државну границу. Први забележен случај откривања миграната у аутобусу догодио се 17. новембра, када су цариници пронашли два Сиријца у аутобусу који редовно саобраћа на линији Београд-Шид-Осијек. Они су били сакривени у бункеру намењеном за одмор возача, а пронађени су након што су возачи пријавили да им се упалила лампица која сигнализира да у бункеру има некога.
фото : Управа царина
Два дана раније, у раним јутарњим часовима 15. новембра 2017. године, у камиону македонских регистарских ознака откривена су двојица миграната из Авганистана. Возач поменутог камиона је службеницима на прелазу пријавио да је приметио трагове на приколици, да би непосредно потом било потврђено да се у товару обуће намењене италијанском тржишту крију два млада мигранта.
фото : Управа царина
Још два младића пронађена су 14. новембра 2017. године у камиону српских регистарских ознака који је превозио дрвени угаљ за роштиљ из Србије у Словенију. Они су се сакрили међу врећама са угљем највероватније када је возач правио паузу на бензинској пумпи код Пећинаца.

Ostavite odgovor