МИЛАН ЂУРИЋ ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Милан Ђурић данас је изабран за градоначелника Новог Сада. На данашњој седници Скупштине Града Новог Сада изабрани су и заменик градоначелника, као и чланови Градског већа.

За заменика градоначелника изабран је Ђурађ Јакшић, док су за чланове и чланице Градског већа изабрани Дејан Мандић за буџет, финансије и инвестиције, Милован Амиџић за управу, прописе и урбанизам, Дејан Шијак за комуналне послове, Петар Ђурђев за образовање, Тијана Делић за културу, Александра Илић за здравство, Татјана Медвед за спорт и омладину, Вања Петковић за заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност, Соња Радаковић за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, Милорад Радојевић за привреду и Александар Булајић за саобраћај и путеве.

– Грађани су све рекли на последњим изборима. Наша држава Србија се незаустављиво развија и напредује, у свим сегментима друштва. Људи то виде,  људи то осете и јако добро знају. Погледајте какав је Нови Сад данас. На понос свих нас! Последњих 12 година, Нови Сад незаустављиво расте и напредује. Наш Нови Сад је један од најбрже растућих полумилионских градова у овом делу Европе – казао је новоизабрани градоначелник Милан Ђурић.

Он је додао да је „политика континуитета та која нас обавезује да заокружимо инвестициони циклус који од Новог Сада прави најбоље место за живот у региону.“

– У наредне четири године планирамо да реализујемо инвестиционе пројекте који ће употпунити и повезати све претходно реализовано и Нови Сад учинити градом који је заиста по мери модерног човека и пружити не само Новосађанима него и све већем броју туриста потпуни доживљај новог европског града са богатом историјом – поручио је измђу осталог градоначелник.

Он се осврнуо на пројекте који очекују Нови Сад у наредном периоу, наводећи пројекте у обладти саобраћајне и комуналне инфраструктуре, улагања у образовање, прешколку установу, здравство, али и екологију и заштиту животне средине.

Милана Ђурића за градоначелника је предложила председница Скупштине Града Новог Сада Дина Вучинић, истаквши да се данас проводи у дело воља грађана Новог Сада, који с 2. јуна великом већином  гласова рекли да желе да Нови Сад води листа „Александар Вучић – Нови Сад сутра“ и који су „гласно рекли да желе да Српска напредна странка предложи новог градоначелника.“

– Верујем да Милан Ђурић има политичко искуство, људске и професионалне квалитете, да као градоначелник ради у најбољем интересу грађана Новог Сада. Милан Ђурић је део политике која почива на уверењу да су грађанима потребна размишљања и планови који пред себе стављају велику сврху: сигуран и добро плаћен посао, добре услове за образовање њихове деце, добре услове за бављење спортом. Квалитетне улице и добро развијен сабраћај, уређено зеленило, квалитетну здравствену услугу, развијено предшколско образовање и васпитање, добре услове за развој приватног предузетништва и каријере, добре услове за заснивање породице и квалитетан живот – образложила је, између осталог, председница градског парламента.

Поред избора градоначелника и његовог тима, на данашњој седници донета су и кадровска решења за радна тела Скупштине Града Новог Сада.