МИЛИЋЕВИЋ И ПИВЕЦ О ЈАЧАЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ

МИЛИЋЕВИЋ И ПИВЕЦ О ЈАЧАЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и министарка пољопривреде у Влади Словеније Александора Пивец, оценили су данас на састанку одржаном у оквиру 86. Међународног пољопривредног сајма, да је досадашња привредна сарадња Србије и Словеније добра, али да постоји простор за њен већи пораст, посебно у сектору пољопривреде.

Потпредседник Милићевић је навео да је Словенија један до најзначајнијих спољнотрговинских партнера Србије и АП Војводине. Како је истакао, словеначке инвестиције су у топ пет у Србији, и обезбеђују посао за велики број људи, а данашњи сусрет са министарком Пивец је био прилика да се разговара о даљој сарадњи, која ће омогућити да се такав тренд подигне на виши ново.

Милићевић и Пивец су истакли да у области пољопривреде постоје бројне могућности за конктертизовање сарадње и оценили да је улагање у технолошке иновације у пољопривреди и прерађивачкпј индустрији, која је у развоју у Словенији и Србији, значајна за подизање конкурентности на тржишту.

На састанку је договорено да на јесен у Новом Саду буде одржан пословни форум, који ће окупити оне који креирају мере привредног развоја, али и српске и словеначке компаније које су спремне за даљу сарадњу.