МИРОВИЋ: СРБИЈА У ЈУНУ ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН НАЈПРЕСТИЖНИЈЕ ЕВРОПСКЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ – УЦИ ГРАН ФОНДО

„Први пут у историји бициклизма у нашој земљи, град Нови Сад ће 16. јуна бити домаћин професионалне бициклистичке трке на веома високом нивоу из серије Гран фондо, коју је верификовала Светска бициклистичка федерација“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић додајући да је то важна вест за све љубитеље бициклизма, за све који воле спорт, за развој туризма, Фрушке горе и промоцију наше земље.

Мировић је нагласио да су покровитељи трке Покрајинска влада и Град Нови Сад, уз помоћ надлежног бициклистичког савеза, а  очекује се и подршка Министарства спорта. Дужина деонице је 110 километара, а трка ће стартовати испред Покрајинске владе и биће организована на територији Беочина, Фрушке горе, Ирига и назад према Новом Саду.

„У јуну ћемо бити домаћини за више од 1.000 професионалних бициклиста из целог света“, истакао је Мировић додајући да очекује подршку најшире јавности и заједнички рад свих како би овај догађај протекао на најбољи могући начин.

Данас је тим поводом у Покрајинској влади одржан радни састанак посвећен припремама за прву УЦИ Гран фондо Нови Сад трку. Такмичења у овој серији организују се широм света – на пет континената, а намењена су некадашњим професионалцима, мастерсима, аматерима и љубитељима бициклизма. Реч је о тркама које су квалификационе за Гран фондо Светско првенство, које ће бити одржано 29. августа 2024. године у Алборгу у  Данској.

Састанку су присуствовали министар спорта Зоран Гајић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, члан Градског већа за спорт Огњен Цвјетићанин, директор Гран фонда Иван Арпаш, председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић, начелник Управе саобраћајне полиције Београд Славиша Лакићевић и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.