МИРОВИЋ: СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У НОВОМ САДУ ПРВИ ПУТ ОД ОСНИВАЊА ДОБИЈА СВОЈ ОБЈЕКАТ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас припремне радове за почетак изградње новог објекта Студентског културног центра у Новом Саду, истакавши да је реч о пројекту вредном  650 милиона динара који финансира Покрајинска влада, а чији се завршетак очекује за нешто мање од две године.

„Ова установа од покрајинског значаја први пут у историји Универзитета имаће свој простор са новим садржајима. Студенти и студентске организације добиће ново место окупљања и модеран објекат.

После шест година заједничког рада са Владом Србије и Градом Новим Садом, и завршеног Научно-технолошког парка, као и веома доброг напретка радова на изградњи зграде Биосенса, задовољство је видети да наш универзитет напредује“, изјавио је председник Мировић.

Пројектом је предвиђена изградња објекта површине 3.500 квадратних метара, у којем ће бити смештена администрација СКЦ, као и део намењен студентским организацијама, изложбена галерија и концертна сала са пратећим садржајима.

Председник Мировић је подсетио на то да ће бити реконструисана и тартан стаза на Ђачком игралишту, што ће допринети комплетном уређењу Универзитета.

„Ово је велика ствар коју финансира Покрајинска влада, јер Студентски центар до сада није имао свој простор у пуном капацитету за културне и друге садржаје“, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, ректор Универзитета у Новом Саду Дејан Мадић и директор Студентског културног центра Обрад Шкрбић.