МИРОВИЋ: ВАЖАН ДАН ЗА ВОЈВОДИНУ, НОВИ ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС ВРЕДАН 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре вредне укупно 4,5 милијарди динара представницима градова и општина за реализацију 32 пројекта у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, развоја спорта и у области културе.

„Ово је важан дан за Војводину јер почиње нови инвестициони циклус, у којем ћемо заједничким напорима, баш као и минулих година, реализовати нове конкретне пројекте значајне за Војводину и свих 45 локалних самоуправа. Та средства биће инвестирана директно у локални економски развој“, изјавио је Мировић и додао да је из покрајинског буџета, преко Управе за капитална улагања Војводине, за ове намене издвојено 3,6 милијарди динара, док ће остатак обезбедити локалне самоуправе.

Према његовим речима, на овај начин биће започета реализација 21 новог, великог пројекта у Војводини и настављено финансирање 11 пројеката који су планирани као вишегодишњи.

Мировић је нагласио да се у овом делу финансирања не налазе они пројекти који су директно исказани у буџету АП Војводине за 2022. годину, попут изградње фабрика воде у Оџацима, Беочину и Темерину, као и изградње „Музеја 2021“ и реконструкције Студија М у Новом Саду.

Између осталог, председник је најавио бројне пројекте у области саобраћајне инфраструктуре – нову кружну раскрсницу на потезу Булевара цара Лазара и Фрушкогорске улице у Новом Саду, реконструкцију дела бициклистичке стазе од Футога према Ветернику, санацију и реконструкцију саобраћајница у Суботици, Панчеву, Апатину, Сенти, Житишту, Сечњу, Темерину, Тителу, Иригу, Жабљу и Оџацима.

Када је реч о водоснабдевању и заштити вода, Мировић је издвојио реконструкцију дела дистрибутивне водоводне мреже у Кикинди и санацију постројења за дезинфекцију пијаће воде у Гложану и Маглићу, као и пројекте у општинама Нова Црња, Мали Иђош, Кањижа и Бачки Петровац.

За локални и регионални еконмски развој путем ових конкурса обезбеђено је више од 757 милиона динара за пројекте у Новом Саду, Вршцу, Кули, Шиду, Апатину, Новом Бечеју и Бачкој Тополи.

У области спорта, према његовим речима, биће дограђена фискултурна сала у Средњој техничкој школи у Сомбору и изграђена сала у Основној школи „Добросав Радосављевић“ у Сремској Митровици.

Почели су и радови у спортској сали у Инђији, што је један од наслеђених пројеката бивше покрајинске администрације.

У току је припрема за реконструкцију културних центара у Србобрану, Ловћенцу, Равном Селу, Велебиту и Александрову.

„Ова година биће инвестициона, година нових успеха за све наше локалне самоуправе. Све што смо планирали, ми смо и реализовали, за разлику од периода пре 2016. године“, истакао је председник Мировић.