Vodi u kojoj kuvate testeninu ili piletinu dodajte iskorišćenu kesicu čaja. Kad provri, kesicu maknite i nastavite kuvati normalno. Jelu će dati aromatičnost poput začina. Kesici čaja dobro je ukloniti metalnu spajalicu, a kako listići ne bi ispali, zavežite je koncem.
Ako je spremanje nekog jela od vas zahtevalo rezanje luka, neugodan i jak miris dugo će se zadržati na rukama. Rešite ga se tako da nakon kuvanja prste istrljate iskorišćenom kesicom čaja. Ako nemate bat kojim biste istukli meso da bude mekano, a ne žilavo, jednostavno otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Imaće sličan učinak.
Kesice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni nameštaj izgledaće kao nov ako navlažite staru kesicu čaja i istrljate drvo. Pređete li vlažnom kesicom čaja preko staklenih površina i ogledala, te ih potom obrišete suvom krpom, biće besprekorno uglancana. Kesicama čaja istrljajte masnoću sa šporeta ili se rešite dosadnih mrlja od kamenca u kupatilu. Neugodnih mirisa rešite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili frižider. Osim vas i biljke vole čaj. Ruže ga posebno vole. Otvorite stare kesice čaja i oko ruža pospite listiće ili ih zalijte blagim hladnim čajem, kao i ostatak vrta. U posude prvo stavite iskorišćene kesice čaja, pa zemlju, te potom posadite biljke. Čaj će zadržavati potrebnu vlagu, ali i delovati kao prirodno đubrivo.