Никола Пејаковић отвара 47. ИНФАНТ

Познати глумац, редитељ, сценариста и музичар Никола Пејаковић Коља званично ће отворити 47. по реду Интернационални фестивал алтернативног и новог театара, ИНФАНТ, који се ове године одржава од 4. до 6. септембра у Кинеској четврти у Новом Саду. Тачно у 20 часова званично ће почети фестивал, наступом Коље и гробара и наставиће се првом представом у главном програму  „Ана Франк“ Шабачког позоришта чије је играње заказано за 21 сат. Догађај се реализује у оквиру Калеидоскопа културе, који током пет недеља трајања, трећу годину заредом разноврсним програмима обележава крај лета у Новом Саду. Од 4. септембра до 9. октобра, будућа Европска престоница културе постаје град-сцена, а најшира публика свакодневно се сусреће са различитим врстама  уметности.

Познат као сценариста, редитељ и глумац, Никола Пејаковић је статус култног аутора српског блуза почео да гради у сарадњи са продуцентом и гитаристом Војом Аралицом, култним албумом „Мама, немој плакати“ (2001), а уследили су албуми „Коља“ (2009), „Гробовласници“ (2013) и „4 Прста“ (2018).

Кољу као гитаристу и певача прати бенд у коме су поред гитаристе Воје Аралице и клавириста Иван Алексијевић, басиста Милан Павковић и бубњар Сале Ранковић. О наступима Коља каже: „Имам дивну и одану публику, која воли то о чему певамо, а моје је само да свирам и да се дам читав, без остатка.“

Коља је овог пролећа објавио нови сингл „Мексиканац“, који је за кратко време престигао 160.000 прегледа на Јутјубу.