НОВИ САД ПОКЛОНИО 2950 КЊИГА БИБЛИОТЕЦИ У СРЕБРЕНИЦИ

У оквиру сарадње Града Новог Сада и Града Сребренице у Републици

У оквиру сарадње Града Новог Сада и Града Сребренице у Републици Српској, иницирана је акција прикупљања књига за Народну библиотеку у Сребреници коју је спровела Градска библиотека у Новом Саду, и током које је прикупљено 2950 књига. Делегација Новог Сада у којој су, између осталих, били помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић и, директор Градске библиотеке у Новом Саду Драган Којић, уручила је књиге Народној библиотеци у Сребреници у присуству начелника општине Сребереница Младена Грујичића.

– Град Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, наставља да повлачи хумане потезе, а све у служби нашег народа, ма где се он налазио. Народна библиотека у Сребреници располаже књижним фондом од око 35000 књига, тако да ће овим књигама, које им с љубављу поклања Град Нови Сад, врло озбиљно допунити постојећи фонд. Користим прилику да се захвалим свим донаторима, како установама, тако и појединцима, на сакупљеним књигама, пре свега Градској библиотеци у Новом Саду и Библиотеци Матице српске, као највећим донаторима, а поштоваоцима и члановима Народне библиотеке у Сребреници, да пожелим да са радошћу и задовољством користе овај значајан фонд књига, који им поклања Град Нови Сад – рекао је Александар Петровић.

Народна библиотека у Сребреници ради у просторијама од 450м2, а има дечје одељење, одељење за одрасле кориснике, завичајну и музејску збирку. Последњих година, књижни фонд се није обнављао у довољној мери. Представници те установе захвалили су се Граду Новом Саду на вредном поклону и изразили жељу да активно доприносе сарaдњи Сребренице и Новог Сада.

Подсећамо, Град Нови Сад је реализовао сличну акцију 2015. године када је прикупљено 16500 књига за библиотеке у Добоју, Бијељини, Шамцу и Челинцу, после мајских поплава 2014. године, које су потпуно уништиле тамошњи библиотечки фонд.

Ostavite odgovor