Novo naselje najaktivnija zajednica u Evropi

Novo naselje je izglasano za najaktivniju zajednicu na Forumu evropskih stručnjaka iz oblasti kulture i umetnosti u Portugalu. Na istoj manifestaciji sertifikatom je nagrađena i organizacija Novo kulturno naselje.

Na manifestaciji u Portugalu učestvovali su projekti brojnih gradova. U konkurenciji za ovo priznanje našli su se Zagreb, Prag, Bukurešt, Insbruk, Rim i mnogi drugi. Među ozbiljnim takmičarima, izdvojio se najveći deo Novog Sada.

Iz Novog kulturnog naselja kažu da je Naselje izglasano ne samo kao pasivni uživalac kulturno- umetničkih sadržaja, već i aktivni član. Priznanje je dodeljeno ovom udruženju za pokretanje, stavranje, inspirisanje umetnika i aktivnih pojedinaca.

Dobitnici sertifikata ističu da je ovo potvrda rada, marljivosti i značaja inicijative za otvaranje Kulturnog centra na Naselju. Deo nagrade je i finansijski podstrek koji će, kažu, uložiti u nove ideje i vizije kvarta o životu u njemu. Novac će najverovatnije pomoći realizovanju serije pod nazivom „Kurbla – Pozitivni mladi ljudi“. Ovaj projekat pretenduje da postane fondacija i time zaokruži i upotpuni njihov društvenoodgovorni i humanitarni angažman.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.