Omladinski kreativni centar, poznat svima kao OKCe, nedavno je renoviran. Ovaj prostor predviđen je za kreativne radionice mladih od 15 do 30 godina. Na adresi Braće Jovandić broj 7, OKCe svojim korisnicima nudi omladinski klub, zajednički radni prostor, mentorsku podršku i još mnogo toga. Do sada su radili u dosta neuslovnom objektu, u kojem je bilo neophodno renovirati sve od poda do plafona. Nakon završetka radova taj prostor ima potpuno novi sjaj i funkcionalnost. Prostor je okrečen, podovi su popravljeni i dodati su novi komadi nameštaja. Ovo nije kraj radova, jer će omladinci nastaviti da sređuju OKCe i svakodnevno ga čine boljim i pristupačnijim.
Foto: Fejsbuk stranica Omladinski kreativni centar OKCe
Prema rečima Nikole Srdića, menadžera ovog prostora, kroz radionice Omladinskog kreativnog centra prošlo je oko 1500 mladih ljudi, a mnogi od njih su svojim radom i zalaganjem pomogli da se OKCe renovira.
Foto: Fejsbuk stranica Omladinski kreativni centar OKCe
Rad i renoviranje Omladinskog kreativnog centra OKCe podržale su mnoge institucije, Novosadski univerzitet, ministarstva, ali i privatni sektor Obišli smo prostorije Omladinskog kreativnog centra i uverili se u rezultate velikog zalaganja i truda omladinskih aktivista Studentske unije. Na otvaranju koje je prethodilo, nastavnik OŠ „Sonja Marinković“ Zoran Supić, pohvalio je mlade okupljene u OKCetu, rekavši da su primer kako možemo ostvariti svoje ideje. On im je čestitao jer u današnjem vremenu, kada njihovi vršnjaci odlaze iz zemlje u potrazi za boljim uslovima, ostaju i grade budućnost.
Foto: Fejsbuk stranica Omladinski kreativni centar OKCe
Omladinski kreativni centar OKCe osnovan je 2015. godine, na inicjativu Unije studetskih organizacija Univerziteta u Novm Sadu. Želja je bila da mladi dobiju jedan prostor u kojem će moći da razvijaju svoje kreativne, preduzetničke i umetničke ideje i da usavrše svoje lične i profesionalne veštine.
Foto: Fejsbuk stranica Omladinski kreativni centar OKCe
Omladinski kreativni centar zamišljen je kao centar koji će okupljati ne samo mlade ljude iz Novog Sada i Srbije, već i celog sveta. Ovo je još jedno mesto gde mladi ljudi mogu da se obrazuju, druže i razmenjuju iskustva i razvijaju nove projekte. Za Vojvođanske vesti: Miodrag Petrović

Ostavite odgovor