НОВОСАДСКА ПОРОДИЦА ЂУРКИЋ ДОБИЛА НОВИ ДОМ

Саветница градоначелника Новог Сада Нада Кобац п

Саветница градоначелника Новог Сада Нада Кобац присуствовала је усељењу породице Ђуркић у њихов нови дом у Кисачкој улици бр. 65, за који су грађани Новог Сада прикупили више од 1.125.000.00 динара. Од средстава прикупљених у претходних годину дана, недавно је купљена кућа од 60м2 у Новом Саду и тиме је обезбеђен кров над главом за седмочлану породицу Ђуркић, као и несметано даље школовање за сво петоро деце.

– Град Нови Сад се радо придружио овој акцији, као и много пута раније сличним акцијама. На иницијативу градоначелника, а уз помоћ друштвено-одговорних компанија, успели смо да прибавимо најнеопходније ствари како би се породица Ђуркић уселила у свој нови дом. Желим да се захвалим свим појединцима и компанијама који су се одазвали позиву Удружења „Нови Сад“, као и позиву градоначелника Милоша Вучевића, али и медијима, јер су сви они заједно допринели да се сан породице Ђуркић оствари и да добију кров над главом. Највеће хвала упућујемо иницијаторима акције, дивној деци из ОШ „Жарко Зрењанин“ која су показала да оно што заиста вреди јесте пријатељство, да је Нови Сад град великог срца и да су Новосађани управо такви, људи великог срца – рекла је Нада Кобац.

Усељењу породице Ђуркић су присуствовали и ученици и наставници О.Ш. „Жарко Зрењанин“ који су акцију помоћи за своје другаре и ученике и покренули пре око годину дана, као и грађани који су помогли у реализацији те акције. Иницијатива је покренута, јер је тој породици претило да остане на улици, а да деца која су одлични ђаци О.Ш. „Жарко Зрењанин“ буду смештена у Центар за социјални рад.

Председник Удружења грађана „Нови Сад“ Горан Бајшански се захвалио ђацима и разредним старешинама ОШ „Жарко Зрењанин“ и истакао да су се грађани ујединили у циљу да се подржи једна ромска породица која је показала да жели да изведе своју децу на прави пут. Мајка Бојана Ђуркић је нагласила да су сви чланови породице презадовољни и веома захвални Граду Новом Саду, Горану Бајшанском, директору школе, разредним старешинама, ђацима и њиховим родитељима, као и свима онима који су помогли, првенствено да деца остану уз њих и да породица остане на окупу.

Ostavite odgovor