ОБЕЛЕЖЕНА 19. ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ОЛЕГА НАСОВА

Приликом рушења старог Варадинског моста

Приликом рушења старог Варадинског моста бомбама НАТО авијације, 1. априла 1999. године, живот је изгубио Новосађанин Олег Насов. Поводом деветнаестогодишњице овог трагичног догађаја градоначелник Новог Сада Милош Вучевић положиo je венцe на спомен-обележје код Варадинског моста, а полагању венаца присуствовали су и родитељи настрадалог Насова.

– Када је у питању обележавање оваквих догађаја, нема речи које могу бити прикладне и својим значењем иоле надоместити претрпљене губитке породице, као ни дочарати све оно што су људи преживљавали пре деветнаест година. Мостове можете обновити и нове саградити, али људске животе не можете вратити. Једна од великих животних неправди која нас је задесила те ратне 1999. године, десила се управо првог дана априла, када се Олеговог живот трагично завршио. Желим да искажем саучешће породици, али и да истакнем да се живот увек некако бори за оне праведне ствари и да се на послетку изнедри љубав, а тако се и наместило, да се три месеца после велике трагедије, роди Олегов син који је породици дао снагу за живот. Надам се да ћемо убрзо кренути у конкретизацију иницијативе Олеговог оца Миливоја да се напарви спомен-поча са именима 313 Новосађана који су били жртве ратова од 1990. до 1999. године – изјавио је градоначелник.

Foto: novisad.rs

Прошло је 19 гoдинa oд пoгибиje Нoвoсaђaнинa Oлeгa Нaсoвa, који је био прва жртва НATO бoмбaрдoвaњa у Новом Саду, а који је пoгинуo je раним јутарњим часовима, приликoм рушeњa стaрoг Вaрaдинскoг мoстa. Tри мeсeцa касније, 2. jулa Oлeгoвa супругa рoдилa je синa, који носи име по оцу. Поред Олега Насова, током 78 дана бомбардовања наше земље погинуло је око 2 000, а рањено је више од 12 500 грађана Србије. Два дана после бомбардовања Варадинског моста, Нови Сад је остао и без Моста слободе, а 26. априла срушен је и Жежељев мост.

Ostavite odgovor