ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ ЕКО КАМП НА ВРШАЧКОМ БРЕГУ

ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ ЕКО КАМП НА ВРШАЧКОМ БРЕГУ

Велики Међународни горански Еко камп „Вршачки брег 2021″ одржан је предходних недељу дана на Вршачким планинама. Камп је почео прошле, а завршио се ове среде и окупио је 41 учесника.

Учесници су током седам дана обишли Вршачке планине, као и виногорје и знаменитости у околини Вршца. Упознали су се са природом планина, врстама дрвећа, али и лековитим биљем и пчеларством. Осим тога, обишли су и Градски музеј, парк и готове све знаменитости у самом граду, док је теоретска настава спровођена у вршачком Дому ученика.

– Велико је задовољство што је Град Вршац протеклих седам дана био домаћин Међународног горанског Еко кампа, који се 17. пут одржава у нашем граду. Задовољство и осмеси на лицу учесника доказују нам да је камп био више него успешан. Показао је то и квиз знања одржан последње вечери, што потврђује да су деца имала одличне менторе и врсне предаваче. Лично сам се у то уверио и на једном од занимљивих предавања. Град Вршац наставиће традицију одржавања оваквих кампова и већ следеће године, ако то епидемиолошка ситуација дозволи, поново ћемо као и предходних година довести децу из Северне Македоније и Румуније, истакао је Слободан Јованов, члан већа за пољопривреду.

Извор: Град Вршац