Одржан пријем за учеснике трећег дечијег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“

Одржан пријем за учеснике трећег дечијег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је организаторе и учеснике трећег дечјег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“. Манифестацију, која ће бити одржана данас у 18.00 часова у Концертној сали зграде “НИС-а“, организује КУД “Светозар Марковић“, а учествују дечји ансамбли из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Мађарске.

– Културна баштина и фолклор представљају део нашег идентитета и веома нам је драго што је Нови Сад домаћин овом фестивалу, а посебно што је реч о дечјим ансамблима. Манифестација која окупља учеснике из читавог региона на добар начин употпуњује слику Новог Сада као Европске престонице културе за 2021. годину. Градска управа подржава све квалитетне програме у култури, и драго нам је што је веома богата понуда садржаја који се баве очувањем традиције нација које живе на нашим просторима. Желим вам да понесете најлепше успомене из Новог Сада и уверен сам да ће публика вечерас уживати у концерту – нагласио је Далибор Рожић.

Културно уметничко друштво “Светозар Марковић“ једно је од најстаријих и најтрофејнијих културно уметничких друштава у Републици Србији, а своју активност остварује кроз много секција као што су фолклорне секције различитих узраста, женска певачка група, хор, народни оркестар, велики тамбурашки оркестар, дечији оркестар, као и кроз неколико школа.

Директор КУД “Светозар Марковић“ Зоран Павловић захвалио се на пријему поводом дечјег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“, али и на подршци коју Град Нови Сад путем ресорне управе пружа њиховом раду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.