Одржан пријем за учеснике трећег дечијег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је организаторе и учеснике трећег дечјег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“. Манифестацију, која ће бити одржана данас у 18.00 часова у Концертној сали зграде “НИС-а“, организује КУД “Светозар Марковић“, а учествују дечји ансамбли из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Мађарске.

– Културна баштина и фолклор представљају део нашег идентитета и веома нам је драго што је Нови Сад домаћин овом фестивалу, а посебно што је реч о дечјим ансамблима. Манифестација која окупља учеснике из читавог региона на добар начин употпуњује слику Новог Сада као Европске престонице културе за 2021. годину. Градска управа подржава све квалитетне програме у култури, и драго нам је што је веома богата понуда садржаја који се баве очувањем традиције нација које живе на нашим просторима. Желим вам да понесете најлепше успомене из Новог Сада и уверен сам да ће публика вечерас уживати у концерту – нагласио је Далибор Рожић.

Културно уметничко друштво “Светозар Марковић“ једно је од најстаријих и најтрофејнијих културно уметничких друштава у Републици Србији, а своју активност остварује кроз много секција као што су фолклорне секције различитих узраста, женска певачка група, хор, народни оркестар, велики тамбурашки оркестар, дечији оркестар, као и кроз неколико школа.

Директор КУД “Светозар Марковић“ Зоран Павловић захвалио се на пријему поводом дечјег фолклорног фестивала “Мали јесмо ал играти знамо“, али и на подршци коју Град Нови Сад путем ресорне управе пружа њиховом раду.

Ostavite odgovor