ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА ОРГАНИЗАЦИОНОГ КОМИТЕТА ЕВРОПСКОГ КАРАТЕ ШАМПИОНАТА „НОВИ САД 2018″

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и председником Покрајинске владе Игором Мировићем присуствовао четвртој седници Организационог одбора 53. Европског карате шампионата за сениоре, одржаној у згради Покрајинске владе.

Председник Организационог одбора шампионата Вања Удовичић и копредседници Игор Мировић и Милош Вучевић закључили су на основу изнетих података на седници, да припреме за првенство теку по плану. Такође је наглашено да СПЕНС задовољава све критеријуме за одржавање тог међународног такмичења, односно, да ће спремно oдговорити на све изазове техничко-логистичке природе.

– Град Нови Сад ће као локална самоуправа пружити пуну подршку и урадити све што се очекује од града-домаћина за предстојеће такмичење. Ово је веома битан догађај за наш град, како са туристичког, тако и са економског аспекта, а првенствено је важан због промоције града као носиоца две титуле – Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе. Нови Сад ће и захваљујући овој манифестацији бити у центру европских спортских збивања и његово име ће се проносити Европом по још једном квалитету, а то је беспрекоран ниво организације овако захтевног догађаја европског ранга – рекао је градоначелник Вучевић.

Европски карате шампионат за сениоре биће одржан од 9. до 13. маја 2018. године у Новом Саду, а реч је о практично највећој спортској манифестацији у Србији. Седници су присуствовали и чланови Организационог одбора, међу којима су представници државних, покрајинских органа, Града Новог Сада и Карате федерације Србије који су усвојили записник са претходне седнице, уз преглед реализованих активности и креирање плана за предстојеће.

Ostavite odgovor