ОДРЖАНА ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА У ОКВИРУ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „БИМУН 2018“

Последњег дана 15. Међународне конференције
Последњег дана 15. Међународне конференције „Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2018“, у Мастер центру Нвосадског сајма одржана је генерална скупштина са темом „Млади и глобални изазови: јачање улоге Уједињених нација“. Присутне је том приликом поздравио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.
-Веома ми је драго што се конференција „БИМУН 2018“ у којој учествује више од 350 студената и средњошколаца из Србије и 33 земље света, одржава у Новом Саду.  Млади људи су покретачка енергија и значајан фактор у развоју друштва. Уверен сам да ће ова конференција, занимљивим дебатама и разменом искустава и знања допринети бољем међусобном разумевању и поштовању оних вредности које представљају битан фактор напретка сваке друштвене заједнице -изјавио је Огњен Цвјетићанин.
Основни циљ БИМУН пројекта је да успешни студенти и средњошколци упознају механизме међународне сарадње и основна дипломатска начела и да разумеју улогу Уједињених нација у савременом свету. Конференција коју организује Удружење за Уједињене нације Србије омогућава повезивање младих лидера  и пружу прилику за дипломатске дебате, уз поштовање мултикултурализма и демократских вредности.

Ostavite odgovor