Одржана најавна конференција за медије у сусрет 22. Новосадском џез фестивалу

У сусрет 22. Новосадском џез фестивалу 5. новембра одржана је најавна конфереција за медије на којој су се представницима седме силе обратили: Мина Спречаковић – уредник фестивала, Миљана Козаров – извршни продуцент, Ненад Којић – члан Уметничког савета и Иван Швагер – учесник главног концертног програма фестивала. Kонцертни програм 22. Новосадског џез фестивала услед пандемије коронавируса биће одржан онлајн, на Јутјуб каналу Културног центра Новог Сада и Фејсбук страници Новосадског џез фестивала од 12. до 14. новембра, док ће уводне садржаје фестивала и музичке радионице од 9. до 13. новембра имати прилику да посети ограничен број људи.
„Ове године ће на фестивалу учествовати девет бендова из Србије. Фестивал традиционално отвара Биг бенд, овога пута је то Биг бенд РТС-а“, најавио је Ненад Којић, говорећи о концертном програму 22. Новосадског џез фестивала. „Уводни и пратећи програми фестивала богати су и разноврсни и ове године. Чине га креативне радионице за децу и одрасле, као и изложба џез фотографија“, истакла је уредница фестивала Мина Спречаковић.
Говорећи о организационим појединостима овогодишњег фестивала, извршна продуценткиња Миљана Козаров најавила је две велике промене 22. издања фестивала. „Реч је о онлајн форми фестивала са бендовима искључиво из Србије. То је новитет узрокован светском пандемијом. Околности у којима смо се нашли изнедрили су још једну промену, а то су нова, млада лица која учествују у организацији фестивала“, рекла је Козаров.
Џем сешни су заштитни знак Новосадског џез фестивала и неће изостати ни ове године. 12. новембра с почетком у 20 часова биће стримован џем сешн, на ком ће као и до сада наступити House band уз подршку осталих учесника фестивала. Сви концерти ће бити снимани у Великој сали КЦНС, а занимљивост је да је и прво издање Новосадског џез фестивала 1999. године одржано баш на овом месту.