Одржана седница Покрајинске владе

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, усвојила је информацију о потреби реконструкције и регионалне Опште болнице “Др Радивој Симоновић“ у Сомбору, којој гравитира близу 190.000 становника Западнобачког округа. У првој фази, Покрајинска влада ће, заједно са локалним самоуправама Сомбор, Апатин, Оџаци и Кула, обезбедити средства за суфинансирање израде пројектне документације, те комплетну адаптацију зграде Хируршког блока која није темељније обнављања од како је изграђена 1987. године. Друга фаза обухвата доградњу новог дела за одељења неурологије, пнеумофтизиологије и интерне медицине, а трећа адаптацију осталих објеката и уређење прилазних путева и круга болнице.

***

Покрајинска влада је данас размотрила и дала сагласности на измене програма рада и финансијске планове више покрајинских институција за 2018. годину. За измену програма пословања ДОО „Парка Палић“, обезбедила је додатних 100 милиона динара за пројекат проширења садржаја на термалном базену на Мушком штранду на Палићу, како би се понуда овог познатог туристичког одредишта учинила још атрактивнијом за посетиоце. Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине средства су повећана за 20,28 милиона динара. Она су намењена за једнократну новчану помоћ ученицима средњих школа из избегличких и расељеничких породица, откуп сеоских домаћинстава и за пројекат пружања помоћи избеглицама у остваривању својих власничких права на некретнинама у БиХ. За израду Просторног плана подручја посебне намене бициклистичког коридора дуж државног пута, на деоници Нови Сад – Београд (Батајница), Заводу за урбанизам Војводине обезбеђено је додатних осам милиона динара.

***

Након претходно усвојене информације о реконструкцији и доградњи постојећих објеката и изградња нових објеката у оквиру комплекса дворца Хертеленд у Бочару у општини Нови Бечеј, Покрајинска влада задужила је Управу за капитална улагања Војводине да спроведе поступке за финансирање израде техничке документације и техничку контролу пројекта, за то издвојила 15 милиона динара како би се обезбедили услови за наставак изградње овог објекта са новом наменом. Извор: vojvodina.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *