ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ САВЕЗА ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ САВЕЗА ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

Градска организација Савеза војвођанских Мађара већ двадесети пут уприличила је свечаност поводом Дана Града Новог Сада у Новосадском позоришту током које су младим уметницима Андреи Немет, Ивановић Виктору и Лапош Мелоди уручене награде Новосадске мађарске изузетности. Програму, који се преносио онлајн и уживо на телевизији Панон, присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

– По традицији, рођендан Новог Сада дочекујемо уочи 1. фебруара са нашим пријатељима и партнерима на разним пољима као што су очување културног идентитета свих заједница у нашем граду, али и борба за бољи стандард. Драго ми је што смо се окупили у реновираном и далеко лепшем Новосадском позоришту, и на овај начин показујемо да имамо одличну сарадњу у свим важним областима. Заједнички нам је циљ да обезбедимо веће плате и пензије, боље школе, боље путеве и уопште, боље услове за живот свих грађана без обзира на њихову националну и верску припадност. Захвални смо Савезу војвођанских Мађара што су предано радили на успостављању најбољих односа Србије и Мађарске, која је најјачи заступник српских интереса у Бриселу – истакао је градоначелник Вучевић и честитао свим грађанима 273. рођендан Новог Сада уз жељу да превазиђемо кризу изазвану епидемијом и да се врати публика у позоришта онако као што је то било раније.

Председник СВМ и председник Скупштине Аутономне Покрајине Војводине Иштван Пастор рекао је да се у свечаним приликама само потврђују добри односи који се свакодневно граде. Он је нагласио је да је Нови Сад важан за војвођанске Мађаре и да они желе да допринесу његовом укупном капацитету.

Анамарија Вичек председница градске организације СВМ изразила је задовољство што је свечаност уприличена и у ванредним околностима и што је обезбеђен онлајн пренос за публику. Она се захвалила градоначелнику Милошу Вучевићу на пуној подршци коју он и Град Нови Сад пружају мађарској заједници.