ОЛИМПИЈСКИ ТРЕНИНГ СА ОТП БАНКОМ

„У Вршцу је одржан „Олимпијски тренинг са ОТП банком“на којем су чествовали ученици свих пет градских основних школа такмичећи се у многим спортским, едукативним и културним радионицама кроз које су имали прилику да уз игру и дружење развијају олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности. Циљеви пројекта су: едукација деце о основним правилима спортске игре; подстицање бесплатне школе спорта доступне најмлађим суграђанима; охрабривање деце на активно бављење спортом; промоција олимпијских вредности; промоција Олимпијског тима Србије – позитивних узора најмлађима, као и промоција спорта и здравог начина живота који су грађанима на дохват руке.  Тренинг је одржан кроз 5 станица које представљају 5 континената на којима су се основци опробали у различитим спортовима као што су атлетика, рукомет, одбојка и др., као и да након завршеног пројекта што већи број младих почне да тренира неки од спортова у клубовима у нашем граду. Уз то, кроз интерактивне радионице, сви учесници имали су прилику да науче више о олимпијским вредностима и олимпизму.  Цео догађај је реализован кроз пет станица:
  1. СТАНИЦА АФРИКА – Црни олимпијски круг – Атлетика
  2. СТАНИЦА АМЕРИКА – Црвени олимпијски круг – Одбојка
  3. СТАНИЦА АУСТРАЛИЈА -Зелени олимпијски круг – Рукомет
  4. СТАНИЦА АЗИЈА – Жути олимпијски круг – Кошарка
  5. СТАНИЦА ЕВРОПА – Плави олимпијски круг – „Олимпијски квиз“. Ова станица симболично представља дом, а учесници се након пута око света „враћају кући“ где ће имати прилику да покажу знање о олимпијским вредностима, олимпијском покрету и олимпијским играма кроз Олимпијски квиз.
 Кроз активно учествовање и професионално вођење, деца су имала прилику да се опробају у 4 спортске активности на интерактиван и занимљив начин, као и да науче више о спорту као синониму за фер-плеј, пријатељство и толеранцију. Свака станица-континент имала је домаћине-тренере који су уз професионалне аниматоре посвећено водили учеснике да се опробају у различитим спортовима и радионицама. „Photobooth“ активација – током трајања радионица биће организовано сликање са разним реквизитима. Ове фотографије ће се делити свим учесницима бесплатно као успомена на догађај. Извор: Град Вршац