ОТВОРЕНА 8.МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА МАЛОГ ФОРМАТА

На 8. Међународној изложби малог формата, у организацији Удружења независних уметника из Новог Сада, Карловчани су данас имали прилику да погледају и уживају у изложби 139 аутора из 31 државе, који су се представили са 201 радом у различитим ликовним техникама. Изложба је подељена у сегменте, тако да су уметници груписани по државама које представљају. На изложби су заступљени цртежи, слике, графике, фотографије, дигитални радови, колажи и најразличитије комбиноване ликовне технике.

Испред Локалне самоуправе присутне је поздравила Весна Фекете, Чланица кабинета председника Општине задужена за информисање а о самој изложби говорио је млади сликар Угљеша Цолић, један од оснивача и чланова УНУНС-а,

који је нагласио важност оваквих догађаја у доба пандемије, карантина и отуђености, која повезује уметнике широм света, а нашој публици даје могућност да погледа шта то раде уметници различитих генерација и опредељења код нас и у свету.

Догађаје унутар манифестације „Карловачко ликовно лето“ подржали су, како Општина Сремски Карловци, тако и Патријаршија српске православне цркве и Туристичка организација општине Сремски Карловци.

Изложба је отворена, за све посете, наредне две недеље.