ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОСВЕЋЕНА ЖЕНАМА

У понедељак, 8. марта у 17 часова у холу Аполо центра отворена је изложба фотографија ЖЕНА 2021. Организатор је Фото-кино и видео савез Војводине из Новог Сада. Председник савеза Душан Живкић је овога пута био спречен, а изложбу је отворио Светозар Ђипанов. Присутним излагачима уручио је награде и похвале а за даме је било и чоколаде.

Изложене су фотографије следећих аутора: Аница Жупунски, Бранко Радојичић, Дејан Чавић, Дејан Ракић, Драган Лелеш, Горан Бендеља, Јан Вало, Јован Ђикић, Маја Томић, Михајло Љикар, Нада Мршић, Оља Симовић, Оливера Шебек, Радуле Перишић, Слађана Пантелић, Славиша Станковић Зека, Слободан Мојак, Снежана Лерх, Снежана Удовица, Светозар Ђипанов, Татјана Лелић, Владета Милојевић, Вукоман Вуле Јевтовић, Золтан Бисак, Зоран Пислевић, Душан Живкић.

Драган Лелеш, Славиша Станковић Зека и Раша Перишић су добитници прве, друге и треће награде. Снежана Удовица, Бранко Радојичић и Јован Ђикић добили су награде а Јан Вало похвалу за колекције. Снежана Лерх, Золтан Бисак, Дејан Чавић, Аница Жупунски и Слађана Пантелић су добили похвале.

Жена, увек актуелна тема за уметнике и овога пута се показала као сјајна инспирација. Девојка, трудница, мајка и старица. Сензуални актови, жене у пролазу, на послу, кафе паузи, у природи, замишљене или веселе. На делима врхунских уметника увек остаје и помало мистерије која оставља посматрачу простора за његову визију. Позивамо све заинтересоване да дођу у хол Аполо центра и погледају изложбу.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.