ОТВОРЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА ПОРТРЕТ МИГРАНТА У МЛАДОСТИ

ОТВОРЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА ПОРТРЕТ МИГРАНТА У МЛАДОСТИ

У Музеју савремене уметности  Војводине у Новом Саду 22 марта у 19 часова отворена је изложба уметника Драгана Војводића. На изложби се могу видети радови који су рађени и који су настали у другим земљама. Уметник је сакупио своје радове који су настали широм света и одлучио да своја дела представи Новосадској публици. Портрет мигранта у младости је назив ове изложбе .

Наш данашњи саговорник је аутор изложбе Драган Војводић

            Пошто смо сазнали да аутор изложбе воли да путује по свету и са сваког свог путовања враћа се са неколико нових слика,које у себи несе и имају дух дијаспоре. Хтели смо да сазнамо у којим су државама настали ови данашњи радови?

 „Заступљени су радови који су настали у дијаспори. У многим светским земљама, па чак и из Совјетског Савеза, Норвешке, Хрватске и осталих земаља. Радови који су данас изложени потичу из моје личне праксе коју сам ја сам развио и стекао тако што сам ишао свуда и проналазио разне идеје“.

            Приметили смо да сте данашњу изложбу отворили вашим перформансом…

 Перформанси и инсталације често могу видети на мојим изложбама. Било где да се налазм смислм или пронађм неку инсталацију или објекат који аплицира у датом простору и онда неометано могу да изводм свој перформанс.

            Kолико је трајало постављање изложбе?

 „Постављање изложбе трајало је пет дана,али иако је то релативно мали број радова ипак их је требало распоредити и сваком раду одабрати право место у галерији,али ипак  је најбоље доћи и видети уживој јер се тад све боље схвати и доживе на прави начин.Због тога је потребно толико дана да би се то све лепо и са смислом поставило“.  Јер како нам каже Војводић кад се уђе у један простор, тај простор мора да се доживи и да се реагуре на њега. Није битно колико има радова некад је и довољан један рад , али да се укомбинује у дати простор.

            До кад је изложба отворена?

„Изложба ће трајати месец дана и сви су добродошли“, рекао је Војводић и позвао све да дођу и погледају његову поставку.

Аутор : Милица Грмуша

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.