ОТВОРЕНА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА МОЛЕКУЛАРНУ АНАЛИЗУ ХРАНЕ НА ФИНС-У

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас лабораторију за молекуларну анализу хране у Научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду, чије опремање је подржала Покрајинска влада са 16 милиона динара. „Институт за прехрамбене технологије добио је средства Покрајинске владе за набавку најсавременије лабораторије и опреме која ће служити за прецизне анализе хране које су значајне за утврђивање квалитета хране и производа, а за којима постоји велика тражња привреде“, рекао је председник Мировић. Он је истакао да је Институт ФИНС једна од водећих установа из ове области у земљи и региону, оцењујући да представља значајно место у повезивању науке и привреде. „Повезивање науке и привреде је потреба савременог света и оне услуге и производи који тако настају имају вишеструку вредност. Универзитет у Новом Саду је лидер у томе, а како би то и остао, Покрајинска влада ће наставити да пружа значајну подршку свим факултетима и институтима“, додао је председник Мировић. Директорка Института ФИНС Оливера Ђурагић истакла је да је ово велики дан за Институт, јер ће отварање лабораторије допринети проширењу асортимана анализа и бољем позиционирању на тржишту. „Покрајинска влада је издвојила средства за опремање ове лабораторије и на тај начин показала да наука има перспективу у нашој земљи, јер само улагање у ову област може да допринесе бржем развоју земље и привреде у целини“, рекла је Ђурагићева.

Ostavite odgovor