Penjački klub Adrenalin obeležio dve decenije postojanja

Novosadski Penjački klub
Novosadski Penjački klub Adrenalin je juče obeležio dve decenije postojanja, a tim povodom je na Spensu u prostorijama kluba zvanično predstavljena nova olimpijska sportska disciplina – sportsko penjanje. Na svečanom prijemu su prisustvovali pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder, Miroslav Karban iz Gradskog sportskog zaveza Novog Sada, kao i ostali saradnici i prijatelji kluba. Svi prisutni bili su u mogućnosti da pogledaju promotivni film, kao i da na delu vide najmlađe članove kluba, ali i one iskusnije penjače. Dodeljene su i zahvalnice institucijama i pojedincima koji su u protekle dve decenije podržavali klub i penjački sport. Penjački klub Adrenalin je najstariji i najbrojniji klub u Vojvodini, a od osnivanja do danas je u njemu svoje penjačke veštine oprobalo više od 15.000 ljudi. Predsednik kluba Nenad Matić kaže da će se njihovi ciljevi u narednom periodu bazirati na popularizaciji i omasovljavanju ovog sporta. „Naš cilj je da ovaj sport omasovimo koliko god je to moguće, da ga komercijalizujemo kako bi svi oni koji nemaju dostupnost sadržajima sportskih aktivnosti u gradu, mogli da se bave penanjem. Ljudi danas putuju po svetu tražeći lepše destinacije za penjanje, tako da ovo nije samo sport, nego i neka vrsta turizma. Što se tiče mladih, kod nas u klubu ih je svake godine sve više“, kaže Matić.
Foto: Penjački klub Adrenalin
Sportsko penjanje će se po prvi put naći među olimpijskim sportovima već za dve godine na Olimpijskim igrama u Tokiju. Govoreći o novom olimpijskom sportu, predsednik kluba Nenad Matić kaže da je to dobra odluka koja će pomoći pri samoj popularizaciji sporta. „Sport već jeste olimpijski, tako da ćemo 2020. godine u Tokiju prvi put zvanično moći da ga gledamo. Videćemo kakvi će rezultati biti, budući da su se određena pravila korigovala, a penjači baš i nisu zadovoljni tom činjenicom. Ja verujem da šta god da se desi, sport koji se nađe među olimpijskim sportovima ne može da bude promašaj“, smatra Matić.
Foto: Penjački klub Adrenalin
Klub Adrenalin se nalazi na nivou svetskih penjačkih centara, budući da poseduje potpuno modernizovan i opremljen prostor za penjanje sa najvišom stenom u zatvorenom prostoru u Srbiji. Svi imaju mogućnost da kroz zanimljive treninge savladaju sve što je neophodno kako bi nakon uspešno završenog kursa mogli zajedno sa Adrenalin timom da se bave sportskim penjanjem na prirodnim i veštačkim stenama. Za Vojvođanske vesti: Aleksandra Mišković

Ostavite odgovor