ПОЧЕЛА  ДРУГА КОНФЕРЕНЦИЈА О РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ У КЦНС

У препуној сали Клуба „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада данас, 8. јуна 2018. године у 13:30 отворена је друга Конференција о регионалној стабилности. Конференција, коју је идејно осмислио директор Културног центра Бојан Панаотовић, привукла је бројну публику која је дошла да о добросуседству и сарадњи у региону чује ставове угледних учесника са бившег простора СФРЈ. Идеја о одржавању Конференције добила је подршку  и градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића. Учесници Конференције су: хрватски историчар Хрвоје Класић, који има велики углед у Хрватској, Србији, региону и у САД-у; професор Београдског универзитета др Дејан Вук Станковић, изузетан интелектуалац и филозоф, директор „Форума за етничке односе др Душан Јањић“, босанско-херцеговачки дипломата и новинар Златко Диздаревић и католички теолог и историчар Горан Шарић из Ријеке, чија телевизијска гостовања имају по неколико стотина хиљада прегледа у региону. Модератор је др Дуња Демировић. У присуству представника Српске православне цркве и организација мањина, поздравну реч учесницима и публици упутио је директор КЦНС Бојан Панаотовић, рекавши да му је велика част да буде у друштву људи који се залажу за мир стабилност, сарадњу, добросуседство и нормалне погледе на свет.
– Питање мира и стабилности у региону је питање врло конкретне и практичне политике које се тиче квалитета живота људи. Ускогрудост и политичко слепило не могу да воде ка напретку ни на политичком, а ни на било ком другом плану – поручио је директор КЦНС. Отварајући Конференцију о регионалној стабилности, члан Градског већа за културу Далибор Рожић истакао је задовољство што се Конференција одржава по други пут у Новом Саду.
– Регионална стабилност је приоритет и представља предуслов за економску, политичку и сваку другу стабилност. Заједништво, разумевање и толеранција – вредности су за које се залаже свако хуманистичко друштво, али да би те вредности биле остварене, потребно је да негујемо отворени дијалог у свим темама – нагласио је Рожић.  

Ostavite odgovor