POČELO „NOVOSADSKO BIG DEČJE LETO“

“Novosadsko BIG dečije leto” – koje će ove godine, po osmi put, biti održano na brojnim lokacijama u Novom Sadu, obeležiće preko 270 programa za decu uzrasta od tri do 14 godina.
Foto: DKCNS
U okviru svečanog otvaranja koje je upriličeno juče u TC “Big” publika je imala priliku da prisustvuje programu za decu i roditelјe koji su priredile članice Plesnog kluba „Partizan 2“, hor „Do re mi“,  mali glumci, pevači iz „Kulturnog skloništa“ i novosadski kapueristi, a prisutni su mogli i da se pridruže bazaru kreativnih radionica na kom su predstavlјene sve institucije i organizacije koje su pripremile letnje programe za decu.
Foto: DKCNS
Ovogodišnji slogan je ,,Kada kazalјke krenu unatraške” povodom odluke Evropske unije koja je 2018. proglasila Evropskom godinom kulturnog nasleđa. Program ovogodišnje manifestacije obuhvata niz kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih radionica za decu različitog uzrasta, uz učešće brojnih obrazovnih institucija i organizacija, a dostupan je i na sajtu www.decinadar.org  “8. Novosadsko BIG dečije leto” traje do kraja avgusta, a ulaz na sve programe manifestacije biće besplatan. Manifestaciju organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.  

Ostavite odgovor